NE BACAJTE STARI TELEFON! Evo šta sve možete sa njim

Autor:

Razonoda

22.06.2018

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pametni telefoni za mnoge od nas postali su praktično jedini uređaj koji koristimo non-stop.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Njih koristimo da bi sačuvali sve bitne trenutke, ali i obavili posao. Ipak često ih i menjamo.

Proizvođači svake godine izbacuju nove i snažnije telefone s boljim kamerama, a kod nas u fioci samo raste broj starih telefona, koje ne koristimo.

A to ne mora da bude tako. Prilično jednostavno ih možemo pretvoriti u uređaje koji će biti od velike koristi u kući, a često im samo treba Wi-Fi veza.

Fotoaparat za mališane 

Deca mogu jednostavno da nauče kako da fotografišu telefonom, a za rad vam ne treba mobilna veza. Fotografije koje želite da sačuvate lako se mogu kablom ili preko bežične mreže prebaciti na drugi uređaj.

Digitalni okvir za fotografije 

Uz jeftini stalak, telefon može postati digitalni okvir za vaše uspomene. Najjednostavnija opcija je da kroz Google Fotografije otvorite album koji želite i kad otvorite prvu fotografiju kliknete u izborniku na prezentaciju. 

Dodajte pamet svom autu 

Imate li automobil bez velikog ekrana i podrške za Appleov CarPlay ili Android Auto, stari mobilni moći će da posluži kao jeftina nadogradnja multimedijalnog centra.

Potrebno je samo da imate kabal kako bi telefon bio tokom vožnje napunjen i trebalo bi da imate držač da bi vam telefon bio na dohvat ruke.

Skinete li offline karte, telefon će moći da posluži kao osnovna navigacija, ali uz dodatnu SIM karticu bićete stalno online i imati trenutne podatke o stanju na putevima.

Skype kamera 

Imate li prijatelje ili rodbinu koji žive u inostranstvu, Skype, FaceTime ili neki drugi servis za video chat često se koriste u vašem domu. Stari telefon može postati glavni uređaj za takve pozive i bićete sigurni da nećete propustiti pozive. U isto vreme i dalje ćete moći normalno da koristite svoj glavni telefon.

Budilnik

Veliki ekrani naših telefona mogu odlično poslužiti za prikazivanje vremena kraj kreveta, ili bilo gde u stanu. Za to ne treba nikakva veza, a ogroman broj različitih aplikacija omogući će vam prikaz celog niza informacija na tom ekranu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading