Porodica preminule bebe slomljena od bola: Danici roditelji prošle nedelje slavili prvi rođendan, a sada ih zadesila tragedija!

Hronika

05.12.2018

08:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danica Budimovski, koju su lekari prvo uspeli da vrate u život nakon što se nije probudila u vrtiću, dan kasnije je preminula. Uprkos nadljudskoj borbi lekara za život jednogodišnje devojčice iz Vrčina na odeljenju intenzivne nege u Institutu za majku i dete "Dr Vukan Čupić", njeno srce prestalo je da kuca.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Situacija je bila teška sve do ponedeljka popodne, kada je izgubila životnu bitku. Oko 16 časova ponovo je došlo do srčanog zastoja.

- Hitno smo je reanimirali dva puta. Nažalost, nismo uspeli. Dali smo sve od sebe, okupili najbolji tim lekara, nismo je ispuštali iz vida ni sekund, ali ništa više nije moglo da se učini - kaže jedan od lekara iz instituta koji je učestvovao u lečenju bebe.

Roditelji preminule devojčice, Marija i Todor, 24 sata nisu se odvajali od svoje mezimice, a lekari su im dozvoljavali da uđu kod nje na intenzivnu negu i pomaze je. Ipak, ništa nije pomoglo.

Smrt male Danice potresla je sve. U vrtiću je bila na adaptaciji, ali svi koji su je poznavali kažu da je umiljata.

 

 

- U šoku smo, bila je veselo i zdravo dete, ovo je užasna tragedija. Marija i Todor su predivni ljudi, imali su samo nju. Moja ćerka ide u taj isti vrtić. Čula sam se telefonom sa Marijom ono veče kada je Danica prebačena u bolnicu, bila je van sebe, strah me i za njeno zdravlje - kaže jedna od komšinica.

Dok još nije znala da joj je unuka preminula, Daničina baka, Dušica Budimovski, molila se da sve bude u redu.

- Moja mrvica, naša svetlost i radost, bože, daj da ozdravi, da nam se vrati! Valjda će dragi bog da je spasi. Uvek je bila zdrava, vesela, puna energije, a prošle nedelje je proslavila prvi rođendan i bila je presrećna. Ne znam šta se to desilo, otac i majka joj ne jedu već dva dana, ne spavaju, ludi su od bola i muke - drhtavim glasom i sa suzama u očima govorila je Dušica.

Prema priči meštana, majka jednogodišnje devojčice po zanimanju je vaspitačica, a u vreme nesreće zatekla se u obdaništu, jer je došla kako bi je ranije odvela kući. Zamolila je vaspitačicu da je probudi, međutim, kako Danica nije davala znake života, majka je odmah pozvana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading