NA GROBLJU PIJU KAFU S BRATOM: Uz jauke su se oprostili od svog Dragana kog je ubio monstrum Kosta Kecmanović

Autor:

Hronika

01.05.2024

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Vlahović je nastradao u masakru koji je izvršio Kosta Kecmanović u Osnovnoj školi "Vladisav Ribnikar" koji je tada ubio 10 svojih vršnjaka i njega koji je bio čuvar.

NA GROBLJU PIJU KAFU S BRATOM: Uz jauke su se oprostili od svog Dragana kog je ubio monstrum Kosta Kecmanović

Foto: ST/Nemanja Pančić, Printscreen

Dragan Vlahović (53), radnik obezbeđenja angažovan godinama u "Ribnikaru", prva je žrtva krvavog pira pomahnitalog Koste Kecmanovića. Draganče je bio poput mitskog bića za đake i njihove roditelje - nestvarno dobar i predan poslu do srži. Kolege su ga obožavale, svuda je bio omiljen. Školsku decu, uz sestre, smatrao je svojom decom i bio je izuzetno blag prema njima.


Njegova stara i bolesna majka Kosa za Srpski telegraf više puta je govorila o odlasku jedinog sina.
Republika

Foto: Tanjug/RADE PRELIĆ

Kosa Vlahović

 

- Nema mojih očiju, moje duše, mog sina, sve mi je nestalo, nada naša, nema našeg Mikija, Mileta. Prazna kuća nam je ostala - uz jauke je govorila neutešna žena. Sestre ubijenog čuvara, njih dve, ne mogu ni godinu dana kasnije da se otrgnu od tuge i svakodnevno odlaze na groblje "da sa bratom popiju kafu".

Kosta Kecmanović, učenik OŠ ''Vladislav Ribnikar'', 3. maja usmrtio je devetoro svojih vršnjaka i čuvara škole. On je tog jutra s namerom da izvrši masakr zakasnio u školu i čas istorije, a onda sa dva očeva pištolja i punim rancem molotovljevih koktela ušao na ulazna vrata škole i zapucao. Usmrtio je najpre čuvara i dve devojčice koje su dežurale, a onda ušao u kabinet za istoriju gde je njegovo odeljenje imalo čas i ispalio rafal. Tom prilikom je usmrtio još šestoro vršnjaka, dok je još troje i nastavicu istorije teško ranio. Dvanaest dana kasnije, još jedna devojčica je nažalost, podlegla povredama.

 

U krvavom piru Koste Kecmanovića, nedužne živote su izgubili Dragan Vlahović, čuvar škole, Mara Anđelković, Andrija Čikić, Ana Božović, Adriana Dukić, Katarina Martinović, Bojana Asović, Angelina Aćimović, Ema Kobiljski i Sofija Negić.

Dečak-ubica se od 3. maja nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu, dok je njegov otac Vladimir Kecmanović u pritvoru i protiv njega, ali i Kostine majke, Miljane Kecmanović se vode parnični i krivični postupak koji su pokrenuli roditelji ubijene dece.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading