Porodica nastradalog radnika u Ciglani očajna: Žalio se na nehumane uslove i dolazio kući sa opekotinama

Autor: novosti.rs

Hronika

04.10.2019

11:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne prestaju revolt i tuga u porodici nastradalog Ljubiše Berića (54) iz Prokuplja koji je u četvrak ujutru nastradao u Ciglani u Maloj Plani kada su mu dok je pokušavao da sagleda unutrašnji kvar, na glavu pala vrata od mašine za pečenje cigle.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Ljubiša Berić

I dok je nesrećni čovek danas sahranjen u prisustvu rodbine, prijatelja i kolega za članove porodice i dalje nema odgovora kako je tačno nastradao i da li mu se moglo pomoći.

- Još uvek očekujemo rezultate obdukcije ali mi i dalje ne znamo detalje njegove smrti odnosno da li su kolege pravovremeno reagovale i pozvale Hitnu pomoć koja je, kako smo jedino saznali, pokšavala sat vremena da ga reanimira - pričaju revoltirani članovi porodice opominjući da je pokojni Ljubiša na radnom mestu pekača u Ciglani u maloj Plani proveo 33 godine. Poslednjih godina kako ističu, često se žalio na nehumane uslove rada pa je često dolazio kući sa opekotinama, povredama ruku i nogu.

- Zar mora neko da nastrada pa da se sete radnika. Ali našeg Ljubiše kao da nije ni bilo, jer niko od nadležnih nije našao za shodno da nam barem javi odmah za tragediju. Pozvali su nas tek posle gotovo pet sati, a potom su došla četvorica kolega koji su se snebivajući i posle dužeg vremena kazali da su povrede od pada vrata mašine na njegovu glavu bile smrtonosne - priča Ljubišin otac Dobrica dok supruga Ljiljana revoltirano ističe da je njen suprug bio hranilac porodice i da su ona i nezaposlena dvadeset četvorogodišnja ćerka sve nade polagale u njega.

I dok porodica oplakuje Ljubišu za koga kažu da je bio izuzetno miran i trpeljiv čovek, u Ciglani u Maloj Plani ne žele da govore o nesreći.

Inače, ovo nije prva nesreća u pomenutoj fabrici koja je do uvođenja taksi od sto odsto na robu iz centralne Srbije uglavnom plasirala proizvodnju na Kosmet. Početkom godine Branislava M, iz Kuršumlije u Ciglani preklještio vagon za transport cigle.

NEPOŽELJNI RUKOVODIOCI

I dok očekuju rezultate obdukcije koja će im donekle pojasniti kako je nastradao njihov sin, suprug, otac i brat, u porodici Berića u jendom od prokupačkih naselja dok su se pripremali za poslednji Ljubišin ispraćaj, rekli su da je neko od nadležnih iz Ciglane u četvrtak uveče zvao da izjavi saučešće uz pitanje može li da prisustvuje sahrani ali da su mu odgovorili da je njihovo prisustvo nepoželjno.

 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading