Nezapamćeno nasilje: Nikola i Stefan brutalno su pretučeni u centru Beograda

Autor: Telegraf, Republika

Hronika

24.12.2019

16:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikola Antić (26) sa prijateljem Stefanom (25) prošao je u subotu oko 2 sata ujutro preko Trga republike - zaputili su se od Dorćola ka stanici noćnog prevoza, da bi u jednom trenutku kraj njih prošla četvorica momaka i brutalno ih pretukla. Sekli su ih i nožem, pesničili i šutirali, a teških povreda spasla ih je patrola policije u civilu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kako priča Nikola, jedan od njih se "širio" i namerno ih zakačio. Kada su se okrenuli nasilnik ih je upitao: "Šta je bilo", priseća se on ovog nemilog događaja.

- Drug je rekao da nije bilo ništa, i upitao u čemu je problem. Tada je napadač izvadio nož i krenuli smo da bežimo. Sve se odigralo u manje od pet minuta. Jedan od njih je oborio mog druga Stefana, a trojica su krenula na mene. Odgurnuo sam ih i krenuo da branim druga - priča Nikola.

Međutim, grupa huligana bila je spremna za dalji okršaj.

- Razdvojili su nas i njih trojica su krenuli da me tuku, udarali su me i šutirali. Nožem su me uboli u nogu, a udarcima su mi povredili bubreg. Udarali su me i po glavi. Imam otisak đona na licu, ugruvan mi je vrat, nosim kragnu. Imam povredu levog ramena, modricu na levoj ruci. Stefana su posekli po ruci i kolenu, ugruvali su mu rebro i cela desna strana lica mu je bila modra - priča Nikola.

Foto: Ilustracija

Policija je privela nasilnike, a žrtve su posle lekarskog pregleda sa lakšim povredama došle u stanicu da daju izjave.

- Ja to gledam kao pokušaj ubistva, mogli su da mi preseku neku arteriju. Imamo advokata, hoćemo da ih tužimo i da isteramo pravdu. To je nešto što čujem svaki dan, ali meni se ne dešava, prvi put vidim tako nešto - užasnut je naš sagovornik.

Doznao je, kaže, da je jedan od napadača bio maloletan, drugi navodno na uslovnoj kazni, a treći je imao 1,68 promila alkohola u krvi.

Kako kaže, ubeđen je da su njih dvojica slučajne žrtve i da je ovo moglo da se desi bilo kome.

- Nismo im ni na koji način privukli pažnju, niti smo ih vređali - dodaje.

Osim fizičkih, Nikola ima i psihičke traume, zbog čega je pomoć potražio i na psihijatrijskoj klinici, pa je dobio i lekove za smirenje anksioznosti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading