Crnogorci otišli u smrt sa debelim dosijeima! Likvidirani krimosi u Atini bežali od zakona zbog niza zločina

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

22.01.2020

08:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za kriminalcima ubijenim u nedelju u Atini, Igorom Dedovićen i Stevanom Stamatovićem, crnogorska policija tragala je zbog niza krivičnih dela, kao što su pokušaj ubistva, nedozvoljeno držanje oružje ali i zločinačko udruživanja.

RepublikaFoto: youtube/printscreen
Nezapamćena likvidacija u Grčkoj

U zvaničnom saopštenju Uprava policije Crne Gore navodi da je Dedovića policija potraživala radi vođenja krivičnog postupka za krivična dela teško ubistvo u pokušaju, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od dve godine i dva meseca zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija.

Stamatović se, kako je saopštila policija, potraživao zbog krivičnog dela zločinačko udruživanje.

Obojica su, bežeći od zakona, utočište pronašli u Atini, gde su boravili proteklih meseci. U tu državu su ušli uz pomoć falsifikovanih hrvatskih putnih isprava, a da li im je neko pomagao u skrivanju, ostaje da utvrdi policija koja preduzima sve istražne radnje kako bi došla do četvorice osumnjičenih pucača.

Osim policije, za Dedovićem i Stamatovićem tragale su i osobe iz suparničkih grupa, najverovatnije kavačkog klana, kako bi izravnali račune zbog kojih je, poslednjih pet godina, oko 50 ljudi izgubilo glavu.

Dedović, koji je slovio za jednog od vođa škaljarskog klana, više puta je demantovao da je na čelu bilo kakve kriminalne organizacije, ali su informacije u policijskim evidencijama govorile drugačije.

Pokušaj ubistva zbog kog su ga potraživali organi reda odnosio se na pucnjavu iz 2016. godine u kojoj su mete bile Vojin Stupar i Miloš Radonjić, navodni pripadnici kavačkog klana. Prema naredbi za sprovođenje istrage, Dedović je bio za volanom BMW iz kog je pucano, a njegovi saputnici, kum Jovan Vukotić i Milić Minja Šaković, zapucali su na kavčane.

"Znam ko hoće da me ukloni"

Uprkos takvim tvrdnjama, svedoci su u Višem tužilaštvu ispričali da je Dedović bio u Sloveniji u vreme pokušaja tog dvostrukog ubistva. I Vukotić je tvrdio da tog dana nije bio u Kotoru.

Zbog arsenala oružja pronađenog 2016. godine u kotorskom naselju Sveti Stasije, Dedović je godinu kasnije osuđen na dve godine i dva meseca zatvora. Arsenal oružja zbog koga je Dedoviću i trojici škaljaraca suđeno, pronađen je u napuštenoj kući, dan nakon ubistva Podgoričanina Srđana Vlahovića (30), navodno bliskog kavačkom klanu.

RepublikaFoto: youtube.com/NotosNet

Dedović je tada u pismu poslatom "Vijestima", saopštio da je njegov DNK podmetnut na selotejp traku kojom je oblepljeno oružje... Tada je konstatovao i da zna čiji je interes da se on "ukloni"...

- Podatak o tome da li sam bio u Crnoj Gori u to vreme lako je proverljiv, a i već ga imaju službe koje me godinama preko plaćenika iz pojedinih medija prozivaju da sam famozni šef klana koji navodno iza sebe ima neku vojsku i milione evra - napisao je Kotoranin.

Prema polcijskim informacijama, Stamatović je bio jedan od vođa podgoričkog ogranka škaljarskog klana - nedavno je nepravosnažno osuđen na 12 godina zatvora zbog stvaranja kriminalne organizacije i pokušaja ubistva Nikšićanina Radojice Zekovića, pišu "Vijesti".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading