Brutalna likvidacija "škaljaraca" odmazda za zločin u Beogradu: Izrešetani glavni ljudi šefa mafije

Autor:

Vesti

20.01.2020

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rafali u atinskom restoranu "Voskopula" u nedelju uveče osakatili su kriminalnu organizaciju koju predvodi Filip Korać. Ubijeni Igor Dedović (43) i Stevan Stamatović (43) bili su jedni od vođa "škaljarskog klana", koji je za Koraća odrađivao najprljavije poslove i usko sarađivao sa njim u švercu narkotika iz Južne Amerike u Evropu.

RepublikaFoto: youtube.com/NotosNet
SMRT ZA RUČKOM Škaljarci bili sa ženama i decom

Dedović je, po policijskim saznanjima, bio mozak "škaljarskog klana", a Stamatović čovek koji je bio zadužen da "planove" sprovodi u delo. Obojica su bili na poternicama i osuđeni na višegodišnje kazne zatvora. Ova kriminalna grupa sklopila je savez sa "zemunskim klanom" Luke Bojovića dok ju je svojevremeno predvodio Luka Đurović iz Bara. Kada je Đurović pod misterioznim okolnostima poginuo u saobraćajnoj nesreći, a Bojović završio u španskom zatvoru, vezu sa "škaljarcima" preuzeo je Korać.

- U posao s drogom ušli su zajedno. Praktično su postali jedan klan. Uz to, "škaljarci" su za Koraća odrađivali najprljavije poslove i uklanjali mu neprijatelje. Praktično su bili njegova desna ruka - kaže dobro obavešten izvor Srpskog telegrafa.

Ubistvo naručeno kao odmazda za smrt Zvicerovog kuma Marka Vukovića, koji je u petak takođe ubijen pred porodicom

RepublikaFoto: MUP Srbije
Filip Korać

Dedović i Stamatović izrešetani su pred suprugama i decom i brojnim svedocima. Naš sagovornik navodi da to nije bilo slučajno, već da je ovako brutalno ubistvo dobro isplanirano kao odgovor na likvidaciju Marka Vukovića (41) na Bežanijskoj kosi, koji je takođe likvidiran pred porodicom.

Dedović ranjen 2008. godine

Na Igora Dedovića je već pucano 2008. godine u kotorskom naselju Dobrota. On se nalazio u automobilu zajedno sa Jovicom Vukotićem, kada su napadači na njih otvorili vatru. Dedović je ranjen, dok je Vukotić ostao nepovređen.

Ženu ranio rikošet, ćerka imala nervni slom

Da se radi o profesionalnim ubicama, govori i činjenica da su ispalili više od 20 metaka, a da nijedan nije promašio i pogodio nekog drugog za stolom. U napadu je jedino ranjena Stamatovićeva supruga, koju je rikošetirano zrno pogodilo u nogu.

- Osim nje, u bolnici je završila i Dedovićeva maloletna ćerka. Zbog šoka i nervnog sloma ona je pod nadzorom psihijatra - dodaje naš sagovornik.

Izvor: Dvojica napadača razoružala obezbeđenje, druga dvojica prišla stolu i pucala u Dedovića i Stamatovića

RepublikaFoto: www.facebook.com/mafija ne prasta
Dedović/Zvicer/Kašćelan

- Stamatović i Dedović su redovno dolazili u taj restoran, makar dva puta nedeljno. Ubice su ih duže vreme pratile, znale njihove navike, a zeleno svetlo za akciju dobili su posle likvidacije Vukovića (41), koji je kum Radoja Zvicera, jednog od vođa suparničkog "kavačkog klana", sa kojim su godinama u ratu. On je ubijen u petak uveče dok je sedeo u kolima pošto je pokupio troje dece iz škole. Ubica mu je prišao u magli i pucao iz neposredne blizine u glavu, pred decom. Usledio je jednako brutalan odgovor. Dedović i Stamatović su likvidirani na vrlo sličan način, hicima u glavu, pred ženama i decom - kaže izvor Srpskog telegrafa.

RepublikaFoto: youtube.com/Νέα Σελίδα

Izgubio tonu kokaina!

Osim da su Dedović i Stamatović stradali u ratu narko-klanova, u policiji ne isključuju mogućnost i da im je smrtnu presudu napisao neko unutar kriminalne organizacije za koju su "škaljarci" radili. Dedović je, navodno, povezan sa švercom tone kokaina koja je zaplenjena na obalama Crnog mora, u Rumuniji, kada se prevrnuo čamac kojim je droga prevožena. Tada su uhapšena i dva vozača kamiona rodom iz Vranja koji su učestvovali u transportu droge.

- Istražni organi ne odbacuju ni mogućnost da je likvidacija u Atini posledica gubitka tone kokaina, što nije moglo da prođe nekažnjeno jer je Dedović bio glavni organizator - kaže naš sagovornik.

20 metaka ispalile ubice, nijedan nije promašio

Žene ne znaju čime su im se muževi bavili

Grčki mediji prenose da su udovice Igora Dedovića i Stevana Stamatovića izjavile da su u Grčku došle kako bi se videle sa muževima i zajedno proveli praznike, kao i da ne znaju gde su odsele. Jedna od udovica rekla je policiji da je znala da je njen suprug begunac, ali obe su istakle kako nisu upoznate sa njihovim učešćem u kriminalnim krugovima.

Prema nekim informacijama, napadači su do žrtava došli upravo tako što su pratili kretanje njihovih supruga!

RepublikaFoto: printskrin/TV Prva

Vučić: Da ih nismo proterali, ubijali bi se u Beogradu

Povodom ubistva u Atini predsednik Aleksandar Vučić je izjavio da su u pitanju crnogorski, a ne srpski državljani, i da se sada vidi opravdanost mere zabrane ulaska "bezbednosno interesantnim osobama".

- Kravavi pir koji se dogodio u Atini desio bi se u Beogradu da takve mere nismo preduzeli - naglasio je Vučić.

On je poručio Grcima i premijeru Grčke i njegovom prijatelju Kirijakosu Micotakisu da ubijeni nisu Srbi, već Crnogorci, koji istovremeno imaju državljanstva više zemalja Evropske unije.

- Borba protiv organizovanog kriminala u Srbiji biće teška, ali će država na kraju svakako pobediti - istakao je Vučić.

Crni džip

U krugovima bliskim podzemlju pronela se glasina da su ubice za likvidaciju u Atini plaćene čak pola miliona evra. Ta informacija brzo je stigla i do operativaca u srpskoj policiji.

Foto: youtube.com/ NotosNet

Zbrka oko državljanstva

U prvim izveštajima grčki mediji su izvestili da su ubijeni jedan Slovenac i jedan Crnogorac. Kod Stamatovića su navodno nađeni slovenački dokumenti, dok Dedović kod sebe nije imao nikakva dokumenta, a njegovi prijatelji inspektorima su rekli da je on državljanin Crne Gore. Međutim, kasnije je ustanovljeno da Dedović ima hrvatski pasoš, koji je kupio na crnom tržištu.

12 osoba bilo za stolom "škaljaraca" u trenutku ubistva, među kojima i troje dece

- U pitanju je skoro vojnički izvedena akcija. Kada je likvidacija odobrena, tim plaćenika doputovao je u Atinu da je sprovede u delo. Četvorica napadača, koji su na licima nosili marame, ušetali su hladnokrvno u restoran. Dvojica su čuvala odstupnicu i držala na nišanu obezbeđenje, koje su razoružali, i ostale goste. Druga dvojica su prišla stolu za kojim su sedeli "škaljarci" i za kojim je bilo ukupno 12 ljudi, među kojima je bilo i troje dece uzrasta od šest do 10 godina. U Stamatovića i Dedovića je ispaljeno više od 20 metaka, a žrtve su pogođene u glavu i grudi. Napadači su nakon toga mirno izašli iz restorana i pobegli crnim džipom, a vozilo policija još uvek nije pronašla - kaže izvor Srpskog telegrafa.

RepublikaFoto: youtube.com/Vijesti Online

Vukotić uskoro u Crnoj Gori

Pored Dedovića, u vrhu "škaljarskog klana" nalazi se Jovica Vukotić, koji je u zatvoru u Srbiji, gde čeka izručenje Crnoj Gori, koja je raspisala poternicu za njim. Jovičin rođeni brat Igor nalazi se u bekstvu, a njihov otac Vesko Vukotić ubijen je prošle godine ispred porodične kuće u Kotoru.

Foto: Srpski telegraf
Naslovna strana Srpskog telegrafa

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading