UKLETE SKUPŠTINSKE STEPENICE: Na mestu gde se ubio Vlastimir, PUCAO JE SEBI U GLAVU pre 18 godina i jedan političar!

Autor: kurir.rs, Republika

Hronika

23.01.2020

21:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na istom mestu gde se upucao Vlastimir Šever (42), ubio se pre 18 godina i Vlajko Stojiljković, bivši ministar unutrašnjih poslova. Naime 11. aprila 2002. godine Stojiljković je pucao sebi u glavu, baš kao i Šever na ulazu u zgradu Savezne Skupštine.

RepublikaFoto: Republika
Mesto tragedije

Podlegao je povredama posle dva dana. Ovom događaju prethodilo je od strane Veća građana usvajanje Zakona o saradnji sa Haškim tribunalom, koji je tokom NATO agresije u maju 1999. godine optužio Stojiljkovića za ratne zločine.

"Ovim činom hoću da se svrstam u redove heroja, mojih policajaca, pripadnika vojske i naroda, koji su ispoljavajući patriotizam, besprimerni heroizam, spremnost i odlučnost dali svoje živote braneći zemlju i narod od zlikovaca: albanskih terorista i NATO agresora 19 zemalja na čelu sa Amerikom. (Podsetio bih, da su u periodu od januara 1998. godine do septembra 2000. godine teroristi i agresori na Kosovu i Metohiji ubili preko 2.000 Srba i pripadnika drugih nacionalnosti, od toga preko 300 pripadnika MUP-a, da su ranili preko 2.500 lica, od toga 900 pripadnika MUP-a i da su kidnapovali preko 1.500 Srba, od toga preko 50 pripadnika MUP-a). Za ove postradale i njihove porodice, dosovska vlast ne pokazuje nikakvu brigu, ali zato, u isto vreme, servilno sprovodeći zahteve stranih nalogodavaca pušta na slobodu, pravosnažno osuđene, najveće kriminalce i osvedočene albanske teroriste", napisao je u svojoj oproštajnoj poruci Stojiljković.

RepublikaFoto: ST/E. ČONKIĆ
Vlajko Stojiljković

Šever je pucao je večeras oko 19 sati, pucao sebi u usta, upravo ispred Skupštine Srbije! Od zadobijenih povreda preminuo je na licu mesta. On je ostavio takože oproštajnu poruku u kojoj je objasnnio da je to uradio zbog privatnih problema.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading