Otac poginule Jelene u BMW otvorio dušu: Ćerku sam sahranio, unuka ne dam nikome

Autor:

Hronika

22.06.2020

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradimir Grade Petković (58) iz Vlasotinca sahranio je u subotu ćerku Jelenu Petković (34), koja je poginula prošlog četvrtka u stravičnom udesu BMW i kombija na uglu Nemanjine i Ulice kneza Miloša u Beogradu, kao jedna od dve žrtve koje su život izgubile na licu mesta. Pored Jelene, stradao je njen pastorak 20-godišnji Nikola Novitović. U istom udesu teško je povređen Jelenin nevenčani suprug Rade Novitović (42), kao i njihov dvogodišnji sin Viktor, a šest građevinskih radnika iz kombija je zadobilo teže i lakše telesne povrede.

RepublikaFoto: Facebook.com/Print screen
Gradimir sa svojom ćerkom Jelenom

NAJTEŽE U ŽIVOTU

Dan nakon najtežeg zadatka u životu, neutešni Gradimir jedva je smogao snage da progovori i kroz glasan plač je poručio da unuka Viktora neće ostaviti samog, te da će se boriti da postane njegov staratelj. Namerava da ga što pre odvede u Vlasotince da živi kod njega u kući, u kojoj je rasla i dečakova majka.

- Viktor je moja krv i dete moje ćerke i mora da pripadne meni da ga čuvam i gajim. Dete se preziva Petković iako mu je Rade otac. Radetova bivša žena priča da hoće da ga uzme, ali ja to neću da dozvolim jer mu ona nije nikakav rod - izričit je Gradimir.

Sa ovolikim bolom Grade kaže da ne ume da se bori.

MRZIM CEO SVET

- Za 58 godina života nisam doživeo tragediju kakve me je sada zadesila. Treba da berem papriku koju gajim, da radim, ali meni se ne živi bez moje Jelene iako imam još jedno dete, odraslog sina, i od njega unuku Saru. Imam i Viktora. Moja Jeca je život izgubila iz gluposti nekog drugog, a bila je puna života i energije. Znali smo i da se napijemo zajedno. Sahranio sam svoje čedo, a sve me podseća na nju. Ništa ne mogu da radim. Mrzim ceo svet. Gledam ljuljašku na kojoj se Jeca ljuljala i staze kojima je hodala i ne mogu da verujem da je više neću videti i zagrliti - neutešno priča, plačući, otac pokojne Jelene.

Foto: Facebook.com/Print screen
Mali Viktor

Da podsetimo, Rade Novitović i Jelena Petković su iz Arilja, gde žive, prošlog četvrtka krenuli za Beograd u tri sata iza ponoći sa dvogodišnjim sinom Viktorom i Radetovim sinom iz prvog braka Nikolom. Malom Viktoru je bio zakazan prijem u sedam sati u Univerzitetskoj dečjoj klinci zbog operacije mokraćnih kanala, a pre toga su planirali da odvezu Nikolu kući kod majke u beogradsko naselje Višnjička banja. Na tom putu Rade je u jurnjavi nešto posle šest sati prošao automobilom kroz jednu od najprometnijih prestoničkih raskrsnica na čisto crveno svetlo i udario u radnički kombi, ali ga ni to nije zaustavilo, pa se zakucao u stepenište ispred zgrade Vlade Srbije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading