USLOVNE KAZNE ZA PALJENJE AMBASADE SAD

Autor: Republika

Hronika

14.11.2017

09:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viši sud u Beogradu proglasio je krivim i uslovno osudio četvoricu od sedmoro optuzenih za paljenje američke ambasade 2008. godine nakon mitinga ispred Skupštine Srbije "Kosovo je Srbija".

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Viši sud u Beogradu

Optuženi su Dejan Vučković, Dragan Marinkov, Marko Novitović na kaznu od šest meseci uslovno, a Milan Tomas na pet, sa rokom od 2 godine. Nikola Kosanović, Filip Backović i Đorđe Tomin su oslobođeni.

Podsetimo, u ovom postupku optuženi su Dejan Vučković, Đorđe Tomin, Nikola Kosanović, Filip Backović, Dragan Marinkov, Marko Novitović i Milan Tomas, a na teret se stavlja da su 21. februara 2008. godine organizovano došli ispred ambasade SAD, gađali je kamenicama i bakljama.

U požaru, koji je tada izbio, život je izgubila jedna osoba. Tokom suđenja, tužilaštvo je za okrivljene tražilo da se proglase krivim za teško delo protiv opšte sigurnosti, a odbrana je zahtevala oslobađajuću presudu.

Ovo je druga prvostepena presuda, na koju odbrana i tužilastvo imaju pravo žalbe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading