HAPŠENJE U KATASTRU I ELEKTRODISTRIBUCIJI: Oštetili budžet Niša za tri miliona evra!

Autor: Ž.M.

Hronika

20.11.2017

16:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Niška policija saopštila je juče oko 17 časova da su u akciji hapšenja zbog korupcije na nivou Srbije uhapšena tri radnika Službe za katastar u Nišu, S.P. P.D. i M.J. i dva radnika Elkrtrodistribucije M.P. i A.T, svi zbog zloupotrebe službenog položaja.

U Nišu hapšenja zbog korupcije/Foto: Ilustracija

Navodi se da su osumnjičeni S.P. i P.D.  radili rešenje kojim je neosnovano izbrisan dotadašnji korisnik prava korišćenja Studentski centar Niš na lokalu-poslovnom prostoru površine 387 kvadratan konstantujući da vlasnik ne može biti utvrđen, pa je M.J. upisala drugom investitoru. Na ovaj način Studentski centar Niš oštećen je za oko milion evra.

U slučaju Elektrodsitribucije, navodi se da je  M.P. šef kontrole prekoračio ovlašćenja i naredio A.T. da umanjeno obračuna neovlašćene potrošnje pojedinim korisnicima ili da uopšte ne vrši obračune. Na ovaj način EPS je oštećen za 2.084.2888 dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati.              

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading