RODITELJI čija su deca brutalno zlostavljala staricu iz Bečeja MOGLI BI DA ZAVRŠE U ZATVORU?!

Autor: blic.rs

Hronika

27.11.2017

10:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Roditelji maloletnika koji su u četvrtak brutalno zlostavljali i pretukli Veroniku Rico (86) iz Bečeja mogli bi da završe u zatvoru.

RepublikaFoto: pixabay.com
Veronika Rico je u dobrom stanju

Taj podatak "Blicu" je potvrđen u nadležnom Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Dečaci N. Č. (12) i Z. F. (12) ne mogu krivično da odgovaraju i o njihovoj sudbini odlučivaće Centar za socijalni rad, dok je N. B. (14) uhapšen i ostaće u pritvoru 30 dana jer je, navodno, priznao delo. Međutim, ako se dokaže da su deca bila zanemarena, za njihova zlodela mogli bi da odgovaraju roditelji.

Starica koju su deca mučki satima maltretirala ne bi li od nje izvukla novac i dalje je na lečenju. Kako kažu iz Kliničkog centra Vojvodine, Veronika Rico je stabilnog zdravstvenog stanja.

- Dečak N. B. je stariji od 14. godina, može krivično da odgovara i prema njemu će se preduzeti vaspitni nalozi, upućivanje u popravni dom ili u maloletnički zatvor, o čemu će da odluči sud za maloletnike. Posle procene Centra za socijalni rad i suda, doneće se odluka i da li će protiv roditelja maloletnih N. B., N. Č. i Z. F. biti pokrenut postupak, odnosno eventualno lišenje roditeljskog prava, ukoliko je stanje deteta uzrokovano zanemarivanjem roditeljskih dužnosti. Takođe, roditelji mogu odgovarati i krivično zbog učinjenog krivičnog dela zapuštanja i zlostavljanja maloletnog deteta - saopštili su iz Ministarstva.

Da podsetimo, trojica dečaka upala su u kuću Veronike Rico (86) i pokušala da je opljačkaju. Brutalno su je mučili, a kada su mislili da su je ubili, slikali su se sa pretučenom bakom i pobegli.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
andja

30.11.2017 09:11

mrzim ameriku, ali u ovakvim slucajevima je podrzavam. kod nas se radi pojela macka misa i to je to. mi nista neznamo kako da se odbranimo od malih siledzija Osim da prepustimo sve vremenu (dok se ne zaboravi) smatram da to ni u kom slucaju resenje. od tih malih postaju ozbiljni kriminalci, kojima nista nije sveto.