ATINJANE TRESE KOKAINSKA GROZNICA: Od Srbinovog iskaza strepi grčki džet-set!

Autor:

Hronika

05.12.2017

06:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Martin Matijašević (33), koji je uhapšen u ekskluzivnom atinskom letovalištu Varkiza, na 31 pisanoj strani dao je iskaz o svojoj ulozi u švercu 136 kilograma kokaina iz Latinske Amerike u Grčku!

Foto: Public/pthema
Martin Matijašević

Dok grčki džet-set, među kojima je imao dosta klijenata, strepi od njegovog iskaza, policija se koncentrisala na potragu za misterioznim Ivanom, Srbinom koji je, po svemu sudeći, organizator šverca droge.

Uživao u luksuzu

Prema pisanju grčkih medija, Ivan je pre nekoliko nedelja kupio luksuzni stan u Varkizi, a potom se tu doselio Martin. Vozio je luksuzni automobil i trošio velike sume novca na provod, kao da je hteo svima da upadne uoči i uđe u atinski džet-set.

- Droga je bila namenjena delimično tržištu zapadne Evrope, ali i džet-setu atinske regije, bogatoj klijenteli, glumcima, umetnicima, pevačima, deci biznismena... U trenutku hapšenja, osim 136 kilograma kokaina u 124 paketa, pronađena su i zaplenjena četiri mobilna telefona, ali i kesice za pakovanje kokaina, kao i 12.000 evra u gotovini. Oni su hteli da izbore poziciju na narko-tržištu, a pretpostavlja se da su deo veće kriminalne organizacije koja je sastavljena uglavnom od Srba. Oni su nudili i kokain na veliko, po ceni od 40.000 evra po kilogramu - rekao je izvor iz policije.

15 miliona evra je vrednost droge koju je ova grupa prošvercovala iz Južne Amerike u Grčku

Uhapšeni Matijašević je, kako saznajemo, iz Vrbasa, ali je imao i hrvatski pasoš, kojim je putovao po Južnoj Americi i Evropi. Grčki mediji navode i da u Beogradu drži klub. On je odmah po hapšenju kontaktirao sa uglednim grčkim advokatima i angažovao ih. Danas bi trebalo da bude priveden na saslušanje. Vrlo je verovatno da će priznati krivicu i sporazumeti se sa tužilaštvom u zamenu za manju kaznu ili amnestiju, uz uslov da oda sve članove kriminalne grupe, ali i mušterije.

Foto: youtube.com/pthema videos
Zaplenjeno 135 kilograma kokaina

Bogati stranac

Prema policijskim procenama, ova grupa je do trenutka hapšenja prokrijumčarila kokain u vrednosti od najmanje 15 miliona evra. Kako prenose mediji, Matijašević je uhapšen nakon što je policija dobila dojavu da "bogati stranac prodaje kokain na malo i na veliko".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading