Valjevo: Krivična prijava zbog zloupotreba javne nabavke

Autor: Tanjug, Republika

Hronika

05.12.2017

10:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Protiv službenika za javne nabavke u okviru Gradske uprave za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove i odgovornog lica SZR "Simon" iz Valjeva podneta je dopuna krivične prijave zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba službenog položaja i zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom.

Na ovaj način vlasnik SZR "Simon" je stekao protivpravnu imovinsku korist, a budžet Gradske uprave Valjevo oštetio za navedeni iznos

Kako je saopštila Policijska uprava Valjeva, dopuna krivične prijave je podneta po nalogu Višeg javnog tužilaštva.

Postoje osnovi sumnje da su oni, u periodu od februara do aprila 2017. godine, kršili propise o javnim nabavkama i na nedozvoljen način dogovarali aktivnosti po pitanju raspisivanja, definisanja uslova i same realizacije postupka predmeta javne nabavke "Radovi na rekonstrukciji i zameni kotla u OŠ "Desanka Maksimović" Valjevo". 

Time su omogućili dodeljivanje ugovora o javnoj nabavci preduzeću "Energy net solution" DOO Novi Sad u vrednosti od 16.016.666 dinara bez PDV-a, čiji je podizvođač bio SZR-STR "Simon" Valjevo. 

Na ovaj način vlasnik SZR "Simon" je stekao protivpravnu imovinsku korist, a budžet Gradske uprave Valjevo oštetio za navedeni iznos.

Takođe se sumnja se da su oni, u periodu od avgusta 2016. do aprila 2017. godine, izvršili nabavku razne robe za potrebe Gradske uprave Valjevo od više privrednih subjekata sa područja Valjeva po višestruko većim cenama od tržišnih i nabavnih. 

Time su vlasnicima privrednih društava omogućili pribavljanje protivpravne imovinske koristi u iznosu od 2.520.768 dinara, za koliko su oštetili budžet Gradske uprave Valjevo, navodi se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading