UHAPŠENO ŠEST PREVARANATA: Lažirali saobraćajke i uzeli četiri miliona dinara!

Autor: blic.rs

Hronika

06.12.2017

13:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šest osoba, među kojima i dvojica advokata, uhapšene su u Beogradu zbog sumnje da su finansiranjem saobraćajnih nesreća i falsifikovanjem dokumentacije od osiguravajućih društava uzele četiri miliona dinara, saopšteno je u MUP-u.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Uhapšeno šest osoba zbog prevare 

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela prevara u osiguranju, falsifikovanje isprave i navođenje na overavanje neistinitog sadržaja uhapšeni su advokati D. M. (47) i A. Š. (53), dok se B. S. (30), S. M. (52), A. R. (28) i J. A. (29). Oni se sumnjiče da su počinili krivična dela prevara u osiguranju i navođenje na overavanje neistinitog sadržaja.

Osumnjičeni se terete da su fingirali saobraćajne nezgode na teritoriji Beograda, tako što su u kontrolisanim uslovima pravili sudar između automobila i oštećenja na njima.

Kako se sumnja, kao vozila koja su izazvala saobraćajne nezgode, osumnjičeni su koristili vozila niže klase i vrednosti, registrovana u Srbiji, a kao oštećene automobile visoke klase i vrednosti, registrovana u vlasništvu inostranih "rent a kar" agencija.

Sumnja se da su nakon toga različitim osiguravajućim društvima podnosili falsifikovanu dokumentaciju i na taj način radnike osiguravajućih društava dovodili i održavali u zabludi, lažnim prikazivanjem činjenica u vezi sa štetnim događajem, visinom štete i drugim činjenicama relevantnim za podnošenje odštetnih zahteva.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, navedeno je u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading