DŽONIĆ U SUD UŠAO POGNUTE GLAVE: Nastavljeno suđenje za ubistvo porodice Đokić - glavni osumnjičeni doveden sa lisicama na rukama i lancima oko zglobova!

Autor:

Hronika

06.04.2023

11:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Goranu Džoniću iz aleksinačkog sela Moravac se na teret stavlja da je 27. septembra 2021. godine na mestu zvanom “Dudin gaj” ubio porodicu Đokić.

DŽONIĆ U SUD UŠAO POGNUTE GLAVE: Nastavljeno suđenje za ubistvo porodice Đokić - glavni osumnjičeni doveden sa lisicama na rukama i lancima oko zglobova!

Foto: Facebook

Goran Džonić osumnjičen da je ubio porodicu Đokić

Suđenje Goranu Džoniću (59) iz aleksinačkog sela Moravac počelo je danas nešto posle 11 časova, a njemu se na teret stavlja da je 27. septembra 2021. godine usmrtio brata od tetke Gorana Đokića (57), njegovu suprugu Gordanu (56) i ćerku Lidiju. Kako je previđeno, na današnjem ročištu će se saslušavati policijski službenici koji su učestvovali u pretresima Džonićeve kuće i kuće u izgradnji njegovog sina.

On je u zgradu suda, pognute glave i sa lisicama na rukama i lancima oko zglobova nogu stigao nekoliko minuta posle 11 časova.

Sudija Mirko Drašković predočio je svedoku Aleksandri Božanović iz Aleksinca koja je vodila zapisnik prilikom pretresa kuće u izgradnji Džonićevog sina, iskaz koji je dala u Višem javnom tužilaštvu.

Ona je ostala u svemu pri datoj izjavi u Višem javnom tužilaštvu u kojoj je rekla da je Goran Džonić prisustvovao prilikom oba pretresa.

- Predmeti koji su nađeni nisu prenošeni sa jedne lokacije pretresa na drugu - rekla je ona odgovarajući na pitanje advokata Gorana Džonića, Biljane Pešić, piše Blic. 

Da podsetimo, penzionisanom vatrogascu Goranu Džoniću (59) iz aleksinačkog sela Moravac se na teret stavlja da je 27. septembra 2021. godine na mestu zvanom “Dudin gaj” usmrtio brata od tetke Gorana Đokića (57), njegovu suprugu Gordanu (56) i ćerku Lidiju Đokić (26) iz Aleksinca.

Na početku glavnog pretresa koje je održano 14. marta ove godine Džonić je negirao krivicu za teško ubistvo, za koje mu po srpskom zakonodavstvu može biti izrečena i najstroža kazna – doživotni zatvor.

- Nisam kriv, samo šta odgovara njima, to su napisali - rekao je Goran Džonić na prošlom ročištu nakon što je čuo optužnicu koju je pročitala zamenica VJT Tatjana Stevanović.

Zamenica Višeg javnog tužilaštva navela je da tužilaštvo optužnicu bazira na pisanim dokazima, iskazima svedoka i delom odbrani optuženog.

Kretanje Džonića "pastom" kobne noći tužilaštvu dokazuje delom iz iskaza Džonića, a delom iz iskaza drugih svedoka. Da je optuženi izvršio krivično delo iz pištolja marke "bereta", navela je ona, tužilaštvo dokazuje balističkim veštačenjem i dokazima da uviđaja i obdukcije.

Džonić je na suđenju nastavio da radio no što je radio skoro 15 meseci tokom istrage – menjao je iskaze vadio se na gubitak pamćenja, iako čvrsti dokazi koje su prikupili niška Kriminalistička policija i Više javno tužilaštvo, govore da je on jedini osumnjičeni za monstruozni zločin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading