Baka i deka sahranili bebu iz Knjaževca: OTKRIVENA STRAŠNA ISTINA!

Autor: Republika

Hronika

17.02.2018

17:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na groblju u Knjaževcu oprostili se od tromesečne beba koja je umrla od gladi. Vuka (2) i Saru (3) doktori i dalje leče od promrzlina i ujeda insekata. Tokom istrage ovog slučaja, otkriveno je da su patronažne sestre tražile od nadležnih da ih oslobode obilaska ove porodice, jer, kako su navele, su imale problema sa roditeljima. Strašno!

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Tuga

Tromesečna Maša Đorđević iz Knjaževca, prema nezvaničnim nalazima obdukcije obavljene u Institutu za sudsku medicinu u Nišu, preminula je od gladi. Beba je bila evidentno neuhranjena, a uslovi u kojima je živelo ovo nejako biće samo su ubrzali fatalni ishod. Osnovno tužilaštvo je roditeljima Darku Đorđeviću (33) i Milici Janković (28) odredio pritvor, pa su bebu sahranili deda i baba po ocu o trošku države, pišu "Novosti".

Roditelji su Mašu, početkom nedelje, doveli kod doktora u knjaževačkom Domu zdravlja, jer "nije htela da jede". Lekari su odmah ustanovili da je dete preminulo. Obavešteni su policija i Centar za socijalni rad, pa je dvoje starije dece ovih nevenčanih supružnika Vuk (2) i Sara (3) zbrinuto na Dečjoj klinici u Nišu gde im se saniraju promrzline i ujedi insekata, ali nisu životno ugroženi.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Patronažne sestre su imale "problema u kontaktu sa porodicom"

Deda i baba po ocu su prihvatili da sahrane bebu, ali je troškove snosio Centar za socijalni rad. Pored istrage, koja treba da utvrdi nemar roditelja, država je pokrenula i proceduru da se ustanovi ima li odgovornosti i propusta nadležnih službi.

Patronažne sestre su imale "problema u kontaktu sa porodicom", pa su od svojih nadležnih tražile da ih oslobode obaveze odlaska u tu porodicu.

- Imajući u vidu da je predmet u nadležnosti tužilaštva, Zdravstveni centar se neće izjašnjavati o navedenom bez odobrenja nadležnih organa - stoji u saopštenju koje je potpisao v. d. direktora Zdravstvenog centra dr Ivica Rakić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading