"Izgubio sam suprugu, a sad mi je Nišava odnela i jedinca Danila!"

Autor: informer.rs

Hronika

31.03.2018

09:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miloš Đorđević iz Niša u agoniji čeka vesti o svom jedincu Danilu (17) koji je u četvrtak upao u Nišavu.

RepublikaFoto: instagram.com/sdani_naissa
Danilo Đorđević

- Pre dve godine mi je umrla supruga, koju sam obožavao, a sad mi je Nišava odnela i sina jedinca. Još u agoniji čekam da čujem da li su ga nšali. Ništa mi više u životu nije ostalo. Gde ću sada, ko me čeka kući - očajan je Miloš Đorđević koji čeka vesti o svom sinu Danilu (17).

Nesrećni mladić se u četvrtak vraćao iz Turističko-ugostiteljske škole, gde je pohađao treći razred, pa je odlučio da se sa dva druga i drugaricom prošeta pored reke.

Prema njihovom svedočenju, Danilo je bio na keju, ali se u jednom trenutku okliznuo, upao u vodu, a nabujala matica ga je u trenu odnela.

- Tog jutra krenuo je u školu, javio mi se, a ja sam se spremao za posao. Ponovo smo se čuli oko 13.30, kada mi je Danilo kazao da neće odmah doći kući i da će otići do reke. Vozio sam kroz grad kada sam na semaforu propustio jedno vatrogasno vozilo. Prošlo mi je kroz glavu da je neko upao u reku, ali nisam ni slutio da je to moj sin - kaže Miloš za "Informer".

Kada mu je zazvonio telefon, čuo je histeričan glas njegovog druga.

- Nisam ga razumeo šta mi je govorio, kazao sam mu da nekom drugom da telefon da mi objasni šta se dešava. Kad sam shvatio da se Danilu nešto desilo, u roku od dva minuta sam odjurio do Betonskog mosta, ali nisam mogao ništa d auradim. Kazali su mi da se Danilo okliznuo. Taj njegov drug iz komšiluka je pokušao da ga zadrži, čak je i on upao u vodu, ali ga je neki prozlaznik izvukao, a moj Danilo je nestao u reci - priča nesrećni otac koji ne krivi Danilove drugove za nesreću.

Miloš je razočaran i što Niš nema ronilačku jedinicu, uprkos činjenici da je u tom gradu sedište Srpsko-ruskog humanitarnog centra.

- Svaka čast policiji i vatrogascima, oni su odmah počeli sa pretragom reke, ali šta oni mogu da urade? Da su ronioci odmah krenuli u potragu, možda bi uspeli da nađu mog Danila, ali ovaj grad ih nema, iako ovo nije prvi put da deca stradaju na ovakav način - kaže nesrećni otac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading