HAPŠENJE U KRAGUJEVCU: Policija u stanu pronašla materiju za koju se veruje da je amfetamin

Autor:

Hronika

03.04.2024

16:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon hapšenja, osumnjičenom je određeno zadržavanje u pritvoru do 48 sati.

HAPŠENJE U KRAGUJEVCU: Policija u stanu pronašla materiju za koju se veruje da je amfetamin

Foto: MUP

Policija u Kragujevcu uhapsila je D. S. (1995) iz tog grada zbog sumnje da je počinio krivično delo neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Tokom pretresa stana i drugih prostorija koje je koristio, pronađeno je oko 1,4 kilograma bele praškaste materije za koju se veruje da je amfetamin.

 

Amfetamin je stimulansni lek koji se često koristi i zloupotrebljava zbog svojih stimulativnih efekata na centralni nervni sistem. Ova sintetička supstanca deluje povećavajući nivo neurotransmitera poput dopamina, noradrenalina i serotonina u mozgu, što rezultira povećanom budnošću, energijom i osećajem euforije.

Kada se koristi u medicinske svrhe, amfetamin se može propisati za lečenje poremećaja pažnje, hiperaktivnosti (ADHD) i narkolepsije. Međutim, van medicinskog konteksta, amfetamin se često koristi kao droga zbog svojih stimulativnih i psihotropnih efekata.

Nuspojave amfetamina mogu uključivati povećanu budnost, povećanu energiju, smanjenje osećaja gladi, povećanje srčane frekvencije, hipertenziju, suva usta, nesanicu, anksioznost, agitaciju, paranoju, halucinacije i zavisnost. Zloupotreba amfetamina može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema, uključujući srčane probleme, moždani udar, psihotične epizode i zavisnost.

Zbog svoje visoke potencije i potencijalnih opasnosti po zdravlje, amfetamin je u većini zemalja strogo kontrolisana supstanca.

Nakon hapšenja, osumnjičenom je određeno zadržavanje u pritvoru do 48 sati, nakon čega je sproveden pred nadležno tužilaštvo u Kragujevcu uz podnošenje krivične prijave.

Sudija za prethodni postupak je donio odluku o pritvoru osumnjičenom u trajanju do 30 dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading