STRAŠNA TRAGEDIJA U NIŠU: Pas sestara zavijao u trenutku nesreće kao da je predosetio!

Autor: novosti.rs

Hronika

03.04.2018

12:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

- Tugovala sam što je gledam samo preko "skajpa", kako mi se smeje i kako je srećna i zadovoljna... Kao najbolji student otišla je u Nemačku. Da je sreće bilo da je tamo i ostala, da je ne zadesi ova nesreća. Stalno sam joj govorila: "Ćero moja, 27 godina imaš, a samo knjigu držiš u rukama" - rekla je u ponedeljak baka Milica (27) i Marije (24) koje su preminule nakon saobraćajne nesreće u Nišu.

Foto: facebook/Marija Petrović
Marija Petrović

Ona tada nije ni znala da će ostati i bez druge večeri.

Na njih dve je, na autobuskom stajalištu, oko 18 sati naleteo Stojan Nikolov (30) vozeći "opel astru". Starija sestra podlegla je povredama nekoliko sati nakon nesreće. Uprkos naporima lekara i Marija je prethodne noći izgubila bitku za život, potvrdili su u niškom Kliničkom centru.

U nesreći je nastradao i Svetislav Tonić (81) koji je bio na biciklu. Vozač je i dalje u bolnici, a mladić (25), koji je bio sa njim u kolima je pušten na kućno lečenje.

U domu Petrovića suze i šok. Kažu da su se Marija i Milica kobnog dana vraćale sa porodičnog ručka kod tetke. Baka Jasna jedva je pronašla reči, plačući za svojom starijom unukom i moleći se za život mlađe.

- Milica se nedavno vratila iz Nemačke, gde je bila na šestomesečnoj razmeni studenata - priča baka Jasna. - I njen pas počeo je da laje i cvili oko 18 sati, kao da je znao. Pitali smo se zašto tako cvili - kada nam je policija zazvonila na vrata i donela strašnu vest...

U naselju Ledena stena u Nišu još ne veruju da je ovako strašna tragedija zadesila njihove komšije. O Milici i Mariji malo je reći da imaju samo reči hvale.

RepublikaFoto: facebook/Milica Petrovic
Milica Petrović

- Dve devojke su toliko lepo vaspitane, dobri studenti, vredne i marljive, lepe kao san, ne verujemo kakva ih je zla sudbina zadesila - kaže komšinica R.M.

Sa svim desetkama Milica je završila master na psihologiji, nakon čega je kao najbolji student nagrađena šestomesečnim kursom u Nemačkoj. U Srbiju se vratila pre dva meseca jer je, kako kažu njeni rođaci, želela da se zaposli u svojoj zemlji. Njenim stopama krenula je i njena mlađa sestra, koja je takođe sa najvišim ocenama završavala hemiju na Prirodno-matematičkom fakultetu u Nišu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading