VEŠTAČI SE DNK - Hoće li novi dokazi dovesti do pronalaska tela male Danke?! Dete ubijeno pre mesec dana, ubica "zaboravio" gde je bacio leš!

Autor:

Hronika

25.04.2024

09:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija je do sada ispitala 14 svedoka!

VEŠTAČI SE DNK - Hoće li novi dokazi dovesti do pronalaska tela male Danke?! Dete ubijeno pre mesec dana, ubica "zaboravio" gde je bacio leš!

Foto: ST/Vladimir Lukić, Društvene mreže

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je pre skoro mesec dana, a potresna priča o njenom nestanku i tragičnom završetku uzdrmala je celu Srbiju. Od prvih vesti o nestanku, pa do potresne konferencije predsednika Aleksandra Vučića kojom je potvrđeno da je devojčica ubijena, javnost je pratila svaki korak istrage.

Kada se cela Srbija podigla na noge zbog nestanka male Danke, prvi put je aktiviran "Pronađi me", domaća verzija Amber alerta, sistema uzbune koji se aktivira kada nestane dete. Ova vest je privukla pažnju javnosti i pokazala ozbiljnost situacije.

Foto: Društvene mreže

Danka Ilić

Nakon deset dana potrage, austrijska policija je objavila da se na snimku iz Beča ne nalazi Danka Ilić, što je preokrenulo tok istrage. Prvi ključni trag pronađen je u vozilu gde je pronađen trag krvi, koji je kasnije poslužio kao ključni dokaz. Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić je na konferenciji detaljno objasnio tok događaja, navodeći da su osumnjičeni priznali zločin.

Za ubistvo dvogodišnje devojčice osumnjičeni su Dejan Dragijević i Srđan Janković, obojica radnici JKP "Vodovod" Bor, koji su priznali da su deovjčicu službenim auotmobilom udarili, a da je potom Dejan ugušio i da su telo bacili na deponiju. Kasnije se ispostavilo da je on, sa pomagačima iz porodice, telo premestio na drugu lokaciju.

Foto: ST/Vladimir Lukić, Društvene mreže

Dejan Dragijević i Srđan Janković

Sela Zlot, Luka, Sumrakovac postala su fokus intenzivne policijske potrage za telom male Danke. Pretrage su obuhvatile i nepristupačne terene, pećine, reke, ali telo devojčice još uvek nije pronađeno.

Saslušavanjem komšija i članova porodice osumnjičenih, istraga je dobila nove smerove, a fokus se preusmerio na različite lokacije u potrazi za ključnim dokazima.

Očaj roditelja male Danke postao je neizmerno dirljiv trenutak kada su oči u oči došli sa osumnjičenima, a očev apel za strožom kaznom i boljim objašnjenjima događaja dodatno je potresao javnost.

Da su šta god uradili sa detetom, ali valjano, da su joj pomogli, da su je odneli kod lekara ili da su stali kod nekog komšije i pitali čije je dete koje su udarili verujete mi da bi oni za mene bili najveći heroji. Ali, pošto su ovo uradili što jesu, odnosno što policija kaže da su priznali, ja nemam reči za njih. Monstrum to je blaga reč za njih. Smrtna kazna nije za njih, to bi im bila nagrada. To treba da robija do kraja života i to što će tamo da im rade nije moj nego njihov problem - ispričao je Miloš, Dankin otac, ranije za Republiku.

Foto: MUP, drustvene mreze

Roditelji male Danke

Najnovija saznanja iz istrage ukazuju na nastavak intenzivne potrage za telom male Danke, uz saslušanje svedoka i slanje ključnih dokaza na veštačenje. Takođe, otkazivanje punomoćja advokatu od strane oca osumnjičenog dodatno je zakomplikovalo situaciju.

Otac osumnjičenog Dejana Dragijevića Radoslav Dragijević, koji je osumnjičen da je pomogao sinu da premesti i sakrije telo ubijene devojčice, otkazao je punomoćje svom advokatu.

On je, za razliku od dvojice optuženih za ubistvo imao svog advokata, dok su njima bili dodeljeni advokati po službenoj dužnosti.

Dragijevićev advokat potvrdio je za Tanjug informaciju o otkazivnaju punomoćja, a Radoslavu Dragijeviću će, ukoliko sam ne angažuje drugog advokata, biti dodeljen branilac po službenoj dužnosti.

Ostaje da se vidi kako će se dalje odvijati istraga ubistva male Danke Ilić i da li će ključni tragovi dovesti do pronalaska njenog tela. Javnost i dalje saoseća sa porodicom male Danke i prati svaki korak istrage.

Cekaju se rezultati DNK veštačenja koji bi mogli da budu neoboriv dokaz, ali i trag u potrazi policije za telom male devojčice.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading