PROFESORKA ISTORIJE PRVI PUT NAKON MASKARA U RIBNIKARU OČI U OČI SA KECMANOVIĆIMA: Kosta je PRVO u nju PUCAO!

Autor:

Hronika

25.04.2024

16:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tatjana Stevanović bila je prva žrtva napada, teško ranjena kada je maloletnik otvorio vrata učionice i izvršio masakr.

PROFESORKA ISTORIJE PRVI PUT NAKON MASKARA U RIBNIKARU OČI U OČI SA KECMANOVIĆIMA: Kosta je PRVO u nju PUCAO!

Foto: ST/Tamara Pavišić, Dragan Kadic

Nakon stravičnog događaja odnosno masakra u školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru koji je potresao celu Srbiju, a koji je izvršen od strane dečaka-ubice Koste Kecmanovića, nastavnica istorije Tatjana Stevanović suočava se sa roditeljima maloletnog napadača, Miljanom i Vladimirom Kecmanovićem. Ovaj susret zakazan je za 24. jun, a povod je tužba koju je nastavnica podnela protiv njih zbog nematerijalne štete koju je pretrpela usled napada njihovog sina.

Tužba i razlozi iza nje

Viši sud u Beogradu je potvrdio da je tužba protiv bračnog para Kecmanović podneta, s obzirom na to da roditelji maloletnog napadača nisu odgovorni za zločin koji je njihov sin počinio. Međutim, oni se smatraju odgovornim "za štetu koju je prouzrokovao usled lošeg vaspitanja, rđavog primera ili porodičnih navika koje su mu roditelji dali".

Pozadina događaja

Podsetimo, nastavnica Tatjana Stevanović bila je prva žrtva napada, teško ranjena kada je maloletnik otvorio vrata učionice i izvršio masakr. Nakon ovog traumatičnog događaja, Stevanovićeva se mesecima oporavljala od posledica teškog ranjavanja, a kao posledica toga dobila je nacionalnu penziju.

Drugi tužioci

Ovo nije prva tužba koja je podneta protiv roditelja maloletnog napadača. Prvu tužbu su podneli roditelji ubijene Adrijane Dukić, dok su drugu podnela 27 članova porodica ostalih ubijenih. Takođe, treću i četvrtu tužbu podneli su dvojica maloletnika koji su ranjeni tokom napada.

U ponedeljak je započeo krivični postupak protiv roditelja, instruktora i vlasnika streljane u kojoj je, prema sumnjama, maloletnik vežbao pucanje. Odlučeno je da postupak bude zatvoren za javnost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading