"PESMA PREKINUTA BEZUMNIM PUCNJIMA, RADOST KUKNJAVOM I LELEKOM..." Potresan govor sveštenika na pomenu ŠESTORICI MLADIĆA iz Malog Orašja koje je ubio Uroš Blažić! (VIDEO)

Autor:

Hronika

27.04.2024

10:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom govora sveštenika svi su plakali...

"PESMA PREKINUTA BEZUMNIM PUCNJIMA, RADOST KUKNJAVOM I LELEKOM..." Potresan govor sveštenika na pomenu ŠESTORICI MLADIĆA iz Malog Orašja koje je ubio Uroš Blažić! (VIDEO)

Foto: Republika

Ekipa portala Republika danas je u Malom Orašju gde se održao pomen šestorici tragično nastradalih mladića koje je prošle godine, 4. maja ubio Uroš Blažić

- Teško ćemo pobedu života nad smrću razumeti... Na ovom mestu najbolje se zna vrednost života i ponos smrti. Kada deca izgube živote najdublje shvatamo istinitost smrti i njenu bolest. Ovde, sada i danas dugujemo, bez naših Lazara, Nemanje, Nikole, Marka, Aleksandra i Petra... Oni neće šetati i vrednovati voćnjacima Malog Orašja, neće se šetati igrati proplancima, neće njihova pesma biti pesma mladića i devojaka kojima se slavi život. Post, molitva i pokajanje vrednost su ovih dana... Njihov je put prekinut nečijom stramputicom. Njihova pesma bezumnim pucnjima, radost kuknjavom i lelekom, koja neće prestati dok se pamti i pripoveda o tom kobnom danu smrtnog pira u Malom Orašju - rekao je sveštenik tokom pomena. 

Foto: Republika

Pomen nastradalim mladićima

Nakon potresnog govora, roditelji su ostali da sede pored spomenika, i prisećaju se dana koji im je zauvek promenio živote.

Podsetimo, Uroš Blažić (22) iz Dubone kod Mladenovca, optužen za masovno ubistvo devetoro ljudi u selima Dubona i Malo Orašje 4. maja prošle godine, suočava se sa svedočenjem A. T. iz Kruševca, jednog od ključnih svedoka u istrazi.

Apelacioni sud je potvrdio rešenje o potvrđivanju optužnice, smatrajući da prikupljeni dokazi tokom istrage pružaju dovoljno osnova za zaključak da postoji opravdana sumnja da je Uroš Blažić izvršio krivična dela koja mu se stavljaju na teret. Takođe, sud je utvrdio da postoji osnovana sumnja da su Urošev ujak i brat od ujaka pomogli učiniocu nakon izvršenja krivičnog dela, te će se i njima suditi prema odluci suda.

Republika

Foto: Republika, Instagram

Danas se održava pomen nastradalima u masakru Uroša Blažića

 

Istragom je utvrđeno da je Radiša Blažić, otac Uroša Blažića, neovlašćeno držao veću količinu vatrenog oružja, municije i eksplozivnih materija u kući u kojoj je živeo. Slično tome, Goran i Boris Gavrilović iz Kragujevca optuženi su zbog neovlašćenog držanja oružja, municije i eksplozivnih sredstava u svojoj kući i pomoćnoj prostoriji.

Da podsetimo, oko desetoro ljudi je pukom srećom izbeglo smrtonosne hice iz Blažićevog oružja, a dvoje njih su pod prisilom proveli sate u društvu monstruma nakon izvršenog masakra.

Taksista kojeg je zaustavio u begu od policije i devojka koja se zatekla u njegovom  vozilu bili su  oko tri sata, takoreći njegovi taoci.

Pretio je da će ih razneti bombom zajedno sa sobom ukoliko naprave pogrešan korak.

Zabranjeno je kopiranje, reprodukovanje, preuzimanje, prenošenje, objavljivanje i distribuiranje bilo kog dela ili celog teksta bez prethodnog izričitog pismenog odobrenja redakcije Republika.rs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading