Tragedija u beogradskom naselju Dorćol: Bomba pukla u stanu, žena poginula, suprug povređen!

Autor:

Hronika

27.04.2018

05:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radmila Leudar (78) poginula je, dok je njen suprug Emil Leudar (78) teško povređen u eksploziji koja se dogodila juče u Ulici braće Baruh na Dorćolu u Beogradu. U trenutku tragedije u stanu se nalazila i njihova unuka (17), koja nije povređena, a kako nezvanično saznajemo, sumnja se da je eksploziju izazvala ručna bomba!

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Teška tuga

ISTRAGA

- Tragedija se dogodila oko 11 sati u stanu na prvom spratu ove zgrade, a Hitna pomoć je mogla samo da konstatuje smrt žene. Njen suprug je sa teškim povredama prebačen u Urgentni centar i nalazi se na odeljenju intenzivne nege - kaže izvor Srpskog telegrafa.

U početku se pretpostavljalo da je eksploziju izazvala plinska boca, ali su tragovi gelera na plafonu bacili novo svetlo na ovaj slučaj.

Izvor: Još se ne zna čija je bomba i ko ju je i zašto aktivirao

- Na lice mesta je ubrzo stigla i kontradiviziona ekipa. Ona je iz stana iznela plinsku bocu koja je bila netaknuta. Sumnja se da je eksplodirala ručna bomba, ali se još ne zna čija je i ko ju je aktivirao - kaže naš sagovornik.

Sa Leudarima je živela i njihova ćerka s dvoje dece, koja je pet minuta pre tragedije izašla do prodavnice da kupi hleb.

- Kada je po povratku videla šta se dogodilo, žena je od šoka samo uspela da kaže: "Hvala bogu da mi je dete dobro. Jedna ćerka je bila u spavaćoj sobi sa svoja dva psa, a druga u školi - dodaje naš izvor.

Na licu mesta ubrzo se pojavio i sin Leudarovih, koji je kratko prokomentarisao da ne zna šta je izazvalo eksploziju.

- Ne znamo još uvek. Vidite i sami plinsku bocu, koja je čitava. Ni meni ništa nije jasno - rekao je on i dodao da mu roditelji nisu bili u svađi.

Komšije u šoku

Komšinica ove porodice ispričala je da je čula prasak, ali da nije ni slutila da je u pitanju bomba.

- Prozori su se u jednom momentu zatresli, ali nisam znala šta se desilo! Posle sam izašla do banke i videla vatrogasce i Hitnu pomoć. Radu i Mileta poznajem 30 godina, jako su dobri, čula sam da su u momentu eksplozije bili u kuhinji - kaže Živanka Kalinić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading