LEGIJI PRETI 12 GODINA ROBIJE!

Autor:

Hronika

08.05.2018

19:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik specijalnog tužioca Dragan Rajković zatražio je 12 godina zatvora za bivšeg komandanta Jedinice za specijalne operacije Milorada Ulemeka Legiju zbog, kako stoji u optužnici, oružane pobune 2001. godine.

Milorad Ulemek Legija

- Dokazano je da je Ulemek rukovodio tom pobunom, da je on taj pukovnik koji je poslao poruku da se pobuna prekine i da se nivo borbene gotovosti spusti na nulti nivo - naveo je Rajković.

On je za zamenika komandanta JSO Zvezdana Jovanovića zatražio 10 godina zatvora, dok je postupak protiv tadašnjeg komandanta Duška Maričića Gumara obustavljen jer je on psihički oboleo i nije procesno sposoban. Za ostale pripadnike JSO zatražene su kazne od tri do pet godina zatvora zbog događaja iz novembra 2001, kada je ova jedinica, zbog hapšenja braće Banović po Haškoj optužnici, prvo blokirala auto-put kod Vrbasa, a potom došla do Beograda, do Sava centra. Prema tvrdnjama tužilaštva, jedan od organizatora pobune bio je i pokojni vođa "zemunskog klana" Dušan Spasojević.

Ulemek, Jovanović i Maričić u požarevačkom zatvoru Zabela već izdržavaju maksimalne kazne zatvora od po 40 godina zbog najtežih krivičnih dela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading