POŠALJEŠ DETE U ŠKOLU, VRATI SE BEZ BUBREGA: Roditelji dečaka koji je pao sa stolice skrhani bolom

Autor: N.BOŽIĆ

Hronika

11.05.2018

11:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

- U ovom trenutku samo razmišljam da se moj sin što pre oporavi, to mi je sad najvažnije - skrhanim tonom rekao je za Srpski telegraf, Lazar Šumarević, otac šesnaestogodišnjeg dečaka Strahinje Šumarevića, kome je nakon pada na školsku stolicu odstranjen jedan bubreg.

RepublikaFoto: ST/N.BOŽIĆ
Prozor koji je dečak hteo da zatvori, prilikom čega je pao i ostao bez bubrega

- Strašno je to što se dogodilo našem sinu, rečima ne mogu opisati. Svi smo u šoku, Strahinja  je dobro dete, odličan učenik, dobar drug, niko nije mogao ni pretpostaviti da mu se nešto ovako moglo desiti. Pošalješ dete bez brige u školu, a vrati se bez bubrega! Nije bio nestašno dete, ne znam otkud on da iskače kroz prozor, strašno, tragedija....Ne znam šta da vam kažem, molim vas da razumete našu porodicu i da nas ostavite u ovim momentima - rekao je još uvek u šoku Lazar Šumarević.

Otac povređenog dečaka rekao nam je da ga je tog dana, u sredu oko 12 sati Strahinja pozvao mobilnim telefonom jaučući od bolova da dođe po njega.

RepublikaFoto: ST/N.BOŽIĆ
Srednja škola "Nikola Tesla" u Sremskoj Mitrovici

- Sva sreća te sam poslom bio u gradu, pa sam za nekoliko minuta bukvalno dojurio automobilom do škole. Bio sam prestravljen kada sam ga ugledao kako sklupčan leži na klupi u hodniku, plačući i jaučući, nisam ni slutio da se radi o tako teškoj povredi...Samo da se sve dobro završi - očajan je otac Lazar Šumarević.

Kako saznajemo porodica povređenog Strahinje Šumarevića neće tužiti Srednju tehničku školu ’’Nikola Tesla’’ u Sremskoj Mitrovici, u kojoj se pre dva dana incident desio, jer se radi o nesrećnom slučaju.

- Gradska uprava za obrazovanje izražava žaljenje zbog slučaja i daje punu podršku roditeljima povređenog dečaka S.Š. Bezbednost učenika u mitrovačkim šklama na prvom nam je mestu, te je u skladu sa tim naloženo ispitivanje svih okolnosti u vezi ovog slučaja, kao i utvrđivanje eventualne odgovornosti. Pratimo stanje deteta, u stalnoj smo vezi sa njegovim roditeljima - izjavio je Ilija Nedić, načelnik Gradske uprave za obrazovanje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading