MARKO (27) NOKAUTIRAO DEDU NA BICIKLU I ŠOKIRAO SRBIJU: Evo kolika kazna ga čeka!

Autor: Republika

Hronika

01.06.2018

07:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marko Stevanović (27) uhapšen je juče nakon što je u ponedeljak sa dva udarca nokautirao Miša Očovaija (73) u Staroj Pazovi, navodno jer mu je starac vređao devojku. Protiv Marka će biti podneta krivična prijava za nasilničko ponašanje, za šta mu preti od šest meseci do tri godine zatvora.

RepublikaFoto: youtube.com/zakon za sve
Nokautirao čoveka skoro 50 godina starijeg od sebe

PRITISAK JAVNOSTI

Osnovni javni tužilac je najpre naložio da se Stevanović kazni prekršajno, i to nakon što su Očovaiju konstantovane lake telesne povrede.

Međutim, pošto se u sredu snimak napada pojavio u javnosti, tužilac je naložio da se prikupe dodatne informacije o tome, a zatim i da se napadač uhapsi.

Prema nezvaničnim saznanjima, Stevanović je u policiji ponovio svoju izjavu, priznao je da je u afektu pretukao starca i pokajao se zbog toga. Po zakonu o krivičnom postupku, za ovo delo preti zatvorska kazna od šest meseci do tri godine.

Zanimljivo je da je Mišo do srede bio ubeđen da ga je dva dana ranije udario auto i uopšte nije bio svestan da je pretučen. To je shvatio tek kada su mu novinari pokazali snimak napada.

On je juče rekao da je čuo da je Marko uhapšen i da mu je žao zbog toga.

- Čuo sam da su priveli tog momka. Žao mi je ako ode u zatvor, ali i mene celo telo boli, pljujem krv, ne mogu da gutam. Sad se sećam nekih detalja od tog dana. Vozio sam bicikl Šafarikovom ulicom, a onda se zaustavio auto i iz njega je istrčao mladić. Viknuo je "Stani! Zašto si dobacivao mojoj devojci?" Ja sam pitao kojoj devojci, a on je rekao: "Ovoj u kolima". I to je sve čega se sećam - ispričao je Mišo, a preneo Informer.

Priznaje da je tog dana popio nekoliko piva u komšiluku.

- Ja imam 73 godine i nikada ne dobacujem ženama i devojkama, to bi bila sramota - rekao je on.

Inače, ni Očovai, ni Stevanović nemaju dosije u policiji. Komšije Marka Stevanovića kažu da je on dobar mladić i da nikada nije izazivao incidente.

- Zaposlen je, radi čak i noću i studira. Ne znam zašto mu je pao mrak na oči, pa da napadne starca- kaže komšija.

REAGOVAO U AFEKTU 

Podsetimo, Stevanović je nakon napada sam pozvao Hitnu pomoć i prijavio se policiji. Kazao je da je udario starca jer je nepristojno dobacivao njegovoj devojci, koja je džogirala tom ulicom.

- Kajem se zbog svega. Žao mi je, ali reagovao sam u afektu, zaštitnički. Pre neku godinu je neki manijak spopao moju majku, pa je i to doprinelo da se iznerviram kad je onaj starac napao i moju devojku. Ja nisam nasilan i nemam dosije u policiji - objasnio je Stevanović.

Pogledajte kako je Stevanović nokautirao deda Mišu:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading