STRAVIČAN OBRAČUN U NIŠU: Uhapšeni saučesnici napadača koji je ranio policajce u "Manili"

Autor: blic.rs

Hronika

05.07.2018

14:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Niška policija uhapsila je M. Z. (30) i A. Ž. (22) obojica iz Niša, koji se sumnjiče da su 17. juna učestvovali u obračunu u kafiću "Manila" kada je Ivan P. (32) hicima iz automatske puške ranio i povredio pet osoba od kojih su trojica policajci. Oni se sumnjiče da su izvršili krivično delo teško ubistvo u pokušaju u saizvršilaštvu.

RepublikaFoto: Public

Uhapšenima M. Z. i A. Ž. stavlja se na teret da su bili u društvu sa Ivanom P. koji je oko 2.45 časova na pucajući iz kalašnjikova ranio radnika obezbeđenja "Manile" sa kojim je prethodno došao u sukob, policacja Miloša Miloševića koji je pokušao da ga razoruža bez upotrebe oružja i još jednu osobu, dok su lakše povređena od rikošeta još dvojica policajaca.

Ivan P. je uhapšen na licu mesta, nakon što su ga policajci ranili u nogu i razoružali, dok su A.Ž. i M.Z.bili danima u bekstvu.

A. Ž. je uhapšen 25. juna nakon što je došao sam u Više javno tužilaštvo i predao se, dok je M.Z. uhapšen sinoć, nakon što je policija operativnim radom otkrila stan u kojem se skrivao u naselju Pantelej.

- Sumnja se da je jedan od njih dvojice oštrim predmetom naneo povrede radniku obezbeđenja. A.Ž. je uz krivičnu prijavu sproveden tužiocu Višeg javnog tužilaštva u Nišu nakon čega mu je određen pritvor, dok je M.Z. određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sproveden nadležnom tužilaštvu - saopštila je policija.

Zanimljivo je to da je A. Ž. nedavno već hapšen, krajem januara ove godine i to zbog učestvovanja u paljenju službenog automobile “škoda oktavija” načelnika Kriminalističke policije Dejana Utviću. On je sa Osnovnim tužilaštvom postigao sporazum o prizanju krivičnog dela nakon čega mu je izrečena kazna od šest meseci zatvora, što je maksimalna kazna za delo za koje je bio terećen.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading