DRAMA KOD GNJILANA: Maskirani specijalci pretresali SRPSKE KUĆE I USTANOVE - uhapšena petorica Srba!

Autor: novosti.rs

Hronika

10.07.2018

07:59 >> 09:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jake snage kosovske policije upale su rano jutros u dva srpska sela u kosovskom pomoravlju gde su vršili pretres nekoliko srpskih kuća i ustanova. Uhapšena su petorica Srba!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kosovska policija pretresa srpske kuće/Foto: Ilustracija

Naoružani dugim cevima maskirani pripandici kosovske policije sa desetak džipova blokirali su jutros oko šest sati u Gornjem Kuscu kuće Radovana Stojkovića, načelnika kosovsko-pomoravskog okruga i Jovana Denića direktora ogranka Nacionalne službe za zapošljavanje ali i donedavnog pripadnika kosovskih bezbednosnih snaga. Vlasnici ovih kuća su i uhapšeni.

Stojkovića i Denića su pripadnici policije prethodno ispitivali u prostorijama Kulturno-prosvetnog centra "Božidar Mitrović Šandor" u Šilovu.

Priveden je i Nenad Stojanović (44), po zanimanju automehaničar, zaposlen pri Vojsci Srbije u Vranju, koji je kako prenosi RTS, uhapšen jer je navodno vršio pritisak na srpske pripadnike Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) da napuste tu službu.

Kosovska policija je danas saopštila da je u okolini Gnjilana uhapšeno pet lica osumnjičenih da su, kako se tvrdi, učestvovala u aktivnostima protiv ustavnog poretka i sigurnosti".

Kako se navodi u saopštenju, kosovska policija istovremeno demantuje medijske navode da je operacija pokrenuta protiv nekih bivših pripadnika Kosovskih bezbednosnih snaga. 

Foto: Tanjug/AP
Policiija na Kosovu saopštila da su uhapsili osumnjičene učesnike u aktivnostima protiv ustavnog poretka i sigurnosti

Policijska operacija se nastavlja u saradnji i koordinaciji sa pravosudnim organima, piše u kratkom saopštenju.

Prema navodima žitelja tog sela, oko šest časova pojavilo se najmanje 10 policijskih džipova sa tridesetak maskiranih policajaca naoružanih dugim cevima.

Novinarima je zabranjeno snimanje događaja.

Istovremeno, pripadnici specijalnih jedinica kosovske policije nešto pre osam sati blokirali su i prostorije Kulturnog centra "Božidar Mitrović Šandor" u Šilovu gde se nalaze prostorije načelnika okruga i službe za zapošljavanje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (12)

Loading
ana

10.07.2018 08:13

Namerno nas provociraju, ponižavaju ali neće im proći.

ana

10.07.2018 08:14

Gde je sad Medjunarodna zajednica da reaguje?

Marko

10.07.2018 08:22

Srbi na KiM i daje su izlozeni pritiscima i napadima .

Maša

10.07.2018 08:29

Opet napadi na Srbe,opet hapšenje,koliko više.Nadam se da će mo uskoro saznati o čemu se radi.