JEZIVI DETALJI KRVOPROLIĆA U NIŠKOM SUDU: "Rvao sam se sa napadačem da ne bi ZAKLAO DEVOJKU!"

Autor: Dragan ILIĆ

Hronika

25.07.2018

05:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nišlija Blagoje Stojanović (75), koji se otrovao nakon nasrtaja u hodniku Osnovnog suda u Nišu na tinejdžerku A. M. (17), očigledno je i došao s namerom da devojku ubije.

RepublikaFoto: facebook.com
Napadnuta A. M.

Naime, Stojanović je došao na ročište sa Tanjom Mitić (53), majkom A. M., koju je tužio za navodni dug od 3.300 evra, očito pripremljen za ubistvo jer je sa sobom poneo suzavac i nož, koje je uspeo da unese pored fizičkog i elektronskog obezbeđenja na ulazu suda.

- Stojanović je bio veoma pribran i delovao je hladno. U trenutku kada je odbacio štapove iz obe ruke kojima se pomagao pri hodu kao navodno težak invalid, poskočio je poput mladića i telom pritisnuo devojku na fotelji koja je bila na dva koraka od njega. Najpre ju je isprskao suzavcem, a potom podigao ruku u kojoj je bilo sečivo manjeg noža ili nekakav perorez ili britvica. Dok sam priskočio, on je već oborio devojku na pod i zamahnuo sečivom. Krv je liptala na sve strane. Uspeo sam nekako da mu obuhvatim obe ruke i otrgnem od devojke, koja je već bila u lokvi krvi. Tada je priskočila i moja šefica advokat Žaklina Mitrović da pomogne devojci - kaže advokatski pripravnik Lazar Vujošević, koji se bukvalno rvao sa Stojanovićem ne bi li spasao devojku.

NAPAO, PA MIRNO SEO

U pomoć je priskočila i advokat Žaklina Mitrović, koja priznaje da je bila zatečena Stojanovićevim postupkom.

- Došao je pomoću dva štapa, kao i više puta do tada, predstavljajući se kao invalid. Iznenadilo me je kada je odbacio štapove kao da ih nikada nije ni koristio i skočio na devojku. Rvao se sa pripravnikom poput mladića, a da ga Lazar nije odvukao, sigurno bi iskasapio nedužnu devojku. Uspeli smo nekako da je istrgnemo iz zagrljaja Stojanovića - objašnjava advokatica Mitrović, koja je uz pomoć svog pripravnika uspela da obavije peškir devojci oko vrata, iz kojeg je liptala krv.

Za to vreme Stojanović se mirno vratio na klupu gde je ranije sedeo. Izvadio je bočicu i nešto popio. Mislili su da je to voda, ali se kasnije ispostavilo da je reč o kiselini. Ubrzo je intervenisala i Hitna pomoć, koja je sanitetima odvezla Anđelu i Stojanovića u Urgentni centar. Lazar je uprkos naporima lekara ubrzo preminuo od razaranja utrobe kiselinom, dok je A. M. van životne opasnosti i uspešno se oporavlja.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Palata pravde u Nišu

DVA PUTA SE ŽENIO

Blagoje Stojanović je inače sanitarni tehničar Vojske koji je zanat završio u Sarajevu, gde se i oženio prvom suprugom Ratkom, sa kojom je dobio ćerku. Posle dvadesetak godina su se razveli, a on ubrzo počeo da živi sa drugom ženom. Ta žena je kasnije obolela i Blagoje je angažovao Tanju Mitić da mu pomaže oko nje. Kada je žena preminula, Tanja je ostala da Blagoju pomaže u kućnim poslovima.

- O Tanji je Blagoje uvek sve najlepše pričao iako ju je tužio za dug od 3.300 evra. Tvrdio je kako je elokventna, vaspitana i vredna i trudio se da je nagradi za njeno angažovanje - rekla je advokatica Mitrović.

Žaklina Mitrović, advokat: Blagoje se rvao se mojim pripravnikom poput mladića, a da ga on nije odvukao, sigurno bi iskasapio nedužnu devojku

Blagoje je posle smrti druge supruge uspostavio kontakt s prvom ženom Ratkom, koja je u međuvremenu otišla u Kanadu, ali je u Vrnjačkoj Banji kupila kuću i tu dolazila na odmor. Poznato je i da je Blagoje sa svojom kućnom pomoćnicom odlazio u Vrnjačku Banju kod Ratke. Bio je u pregovorima s Ratkom da mu se vrati i nastave zajedno da žive, pa je u međuvremenu dao otkaz Tanji.

Tanja Mitić je od Blagojeve plate izdržavala troje dece, a kada je dobila otkaz, teško je sastavljala kraj s krajem, zbog čega je zapala u depresiju, pa je morala na lečenje. Zbog bolesti nije dolazila na prethodna ročišta i umesto nje, da bi opravdala izostanke, dolazila je A. M.

RepublikaFoto: youtube.com/Radio Televizija Vojvodine
Mesto napada

- Nisam imala utisak da Stojanović ima nešto protiv devojke. Ona je bila lepo vaspitana, pristojna i tako se i ophodila prema njemu. Ne znam pozadinu, ali činjenica je da ju je napao i pokušao da ubije bez ikakvog direktnog povoda. Bio je iznerviran što Tanja ne dolazi na ročišta i verovatno impulsivno reagovao, ali devojka nije nimalo kriva - dodala je advokatica Mitrović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading