Uslovna kazna za manijaka koji je PRETIO Vučiću, Stefanoviću i Šešelju

Autor: blic.rs

Hronika

02.08.2018

13:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novopazarac Asmir R. osuđen je na osam meseci zatvora, odnosno godinu dana uslovno, zbog pretnji koje je uputio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću i lideru Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju.

On je tom prvostepenom presudom proglašen krivim za izvršenje krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti, a Osnovno javno tužilaštvo u Novom Pazaru je uložilo žalbu.

- Smatramo da je optuženi trebalo da bude osuđen na efektivnu, a ne uslovnu kaznu zatvora - kaže portparol tog tužilaštva Jovan Milanović.

Asmir R. se tereti da je u noći 2. jula pozvao dežurnu službu beogradske policije i uputio pretnje ubistvom Vučiću, Stefanoviću i Šešelju, nakon čega je Policijska uprava u Beogradu o tome obavestila kolege u Novom Pazaru.

- Postupajući po njihovoj depeši osumnjičeni Asmir R. je uhapšen dva sata kasnije u porodičnoj kući u naselju Hadžet. Tom prilikom izvršen je i pretres objekta, ali nije pronađeno nikakvo oružje - kazao je tada izvor u policiji.

Asmir R. je priznao da je pozvao policiju u Beogradu, ali je negirao da je pretio ubistvom Vučiću, Stefanoviću i Šešelju navodeći da je samo "izrazio nezadovoljstvo odnosom vlasti prema žiteljima Novog Pazara".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading