OTKRIVAMO POZADINU PRITVARANJA VIDAKOVE: Oni su Sarini dželati!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U aferi "Sara Vidak", studentkinje iz Beograda koja je u Crnoj Gori osuđena i pre nego što je počelo suđenje zbog lažiranog napada na sudiju prekršajnog suda u Kotoru Jelenu Stanišić, glavnu ulogu su imali predsednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica i ministar pravde Zoran Pažin. Izvor Srpskog telegrafa blizak crnogorskim strukturama bezbednosti navodi da su upravo njih dvoje iskoristili nevinu devojku zarad političkih poena i kaznili je samo zato što je iz Srbije!

RepublikaFoto: youtube.com/pinkm.me
Vesna Medenica

Štite jedni druge

- Sve je počelo kada je sudija Stanišić pozvala policiju da uhapsi osobu koja ju je navodno napala. Kada su shvatili o čemu se radi, uplašili su se reakcije nevladinih organizacija i obavestili kabinet ministra policije, a ovi, kako bi se zaštitili, pozvali su Medenicu. Iako je na jahti jednog tajkuna krstarila sa ćerkom i unukom, odmah je izdala saopštenje u kome je osudila napad. Kada je saznala da je u pitanju sudija Stanišić, protiv koje se vodi nekoliko disciplinskih postupaka i koja važi za konfliktnu osobu, Medenica se prepala, pa je pozvala ministra pravde CG Zorana Pažina, koji je takođe bio na odmoru u Italiji, i zatražila od njega da i on izda saopštenje, a potom isto zahtevala i od predsednice Udruženja sudija. Namera im je bila da poplavom osuđujućih saopštenja zaštite jedno drugo i celo pravosuđe - kaže izvor Srpskog telegrafa.

RepublikaFoto: Tanjug/S. MATIĆ
Zoran Pažin

Prema tvrdnjama ovog sagovornika, iako je iz struke došlo mišljenje da Saru Vidak treba pustiti da se brani sa slobode, Medenica je insistirala da joj se odredi pritvor.

Saru pritvorili, a mafijaša pustili kući

Istog dana kada je Sari Vidak određen pritvor do 30 dana, u Podgorici je uhapšen Filip Sekulić (29), koji se sumnjiči da je član grupe odgovorne za ubistvo Miloša Šakovića i Radoja Jovanovića u martu ove godine. U blizini njegove kuće policija je pronašla i zakopanu bombu. Za razliku od Sare, on je pušten da se brani sa slobode!  

- Sve dobija novu notu i podiže se na nivo sukoba sa Srbijom kako bi se pokazalo da su i Crna Gora i njeno sudstvo nezavisni. Podgoričkim medijima bliskim vladajućim strukturama stigla je "preporuka" kako da se piše o ovom slučaju, a na to se kači Medenica, koja počinje da širi priču da neće njima Srbija tući sudije. Tako samo nekoliko sati posle incidenta u medijima plamsa rat između Crne Gore i Srbije, a ubrzo se u to uključuju i političari - dodaje naš sagovornik.

RepublikaFoto: e-stock/K. MIHAJLOVIĆ
Sara Vidak

Bez komentara

Novinari Srpskog telegrafa pokušali su da ovim povodom dobiju komentar od Medenice i Pažina, ali oni nisu odgovarali na naše pozive i SMS poruke.

Srbomrzac preko noći

- Medenica je sa svojim ocem tokom devedesetih išla u Republiku Srpsku i posećivala Radovana Karadžića i Ratka Mladića. Na svojoj kući u Kolašinu istakla je srpsku zastavu i bila je poznata po srbovanju. To se promenilo kada je dobila funkciju u pravosuđu i tada je preko noći postala ekstremna Crnogorka i mrzitelj svega što je srpsko - kaže izvor Srpskog telegrafa.

 

Hrvat u koži Đetića

Ministar Pažin rođen je u Šibeniku i svojevremeno se vodila rasprava o tome da li je on uopšte crnogorski ili hrvatski državljanin. Tada se oglasio tvrdnjom da nema hrvatsku putovnicu, ali nije rekao da li ima državljanstvo. Upravo zbog toga sada se trudi da bude veći Crnogorac od rođenih Crnogoraca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Fuj

08.09.2018 10:22

Vratice im se preko njihove dece, suze neduznih su najgora kletva