Istraga oko ubistva i samoubistva u selu Gostilje na Zlatiboru: Trubač ubio rođaka, nisu govorili 30 godina!

Autor: A. M.

Hronika

30.10.2018

18:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trubač Borivoje Novaković (58) ubio je svog rođaka i komšiju Dragoja Novakovića (67), penzionisanog policajca, u selu Gostilje na Zlatiboru, a potom izvršio samoubistvo ispred svoje kuće. Krvavi pir odigrao se u ponedeljak po podne.

RepublikaFoto: youtube.com/Marina Filipovic
Borivoje Novaković

Kako saznajemo od izvora bliskog istrazi, Dragoje je usmrćen jednim hicem iz prerađenog pištolja. Metak ga je pogodio u stomak, nakon čega je, 300 metara dalje, Borivoje pucao sebi u glavu. Rođak ubijenih R. N. kaže da je Dragojevo telo ležalo pored trupaca u šumi, u blizini asfaltnog puta, odakle je izvlačio drva.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Kuće ubice i samoubice

- Telo je primetio dečak koji je putem vozio moto-kultivator. Otišao je do prvog komšije i rekao mu da je neki čovek umro u šumi, nakon čega su obavestili policiju i Hitnu pomoć. Mislili smo da je Dragoje imao infarkt. Tek kad mu je njegov zet zavrnuo majicu, videli smo da je krvav. Malo kasnije je nađeno i Borivojevo telo - kaže R. N.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Mesto gde je nađeno telo

Krvavi pir isplanirao na pecanju!

Zbog ubistva u saobraćajnoj nesreći Borivoje je početkom ove godine osuđen na dve godine zatvora. On je svog komšiju pijan udario automobilom u aprilu 2016. godine.

- U poslednje vreme je govorio da će se ubiti, ali izgleda to niko nije shvatao ozbiljno. Sedeo sam to jutro sa njim, pričali smo, zatim je otišao na pecanje i vratio se posle dva sata. Ništa nije ukazivalo da će uraditi tako nešto. On je ovde bio zadnjih sedam, osam dana i nije pominjao Dragoja - kazao je R. N.

Kako navodi, Borivoje i Dragoje su u svađi od 1988. godine, kada mu je otac stradao. Borivoje je sumnjao da je neko gurnuo njegovog oca sa stene, a u to vreme Dragoje je bio deo ekipe koja je vodila istragu. Međutim, nikada nije otkriveno da li je Borivojev otac ubijen, a Borivoje je optuživao Dragoja da je namerno krio tragove.

Borivoje je sumnjao da mu je otac ubijen pre tri decenije i da je Dragoje, koji je tada bio policajac, namerno krio tragove

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading