"Ne verujte mojim rečima, već pisanim dokazima": Šarićev advokat traži oslobađajuću presudu

Autor: Tanjug

Hronika

31.10.2018

16:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Advokat Dejan Lazarević, branilac Darka Šarića (47), zatražio je u završnoj reči da njegov klijent bude oslobođen i pušten na slobodu jer ne postoji nijedan dokaz koji ga tereti za šverc kokaina iz Južne Amerike. On je zatražio da sud donese pravičnu presudu u procesu koji traje devet godina.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Darko Šarić

- Poštovani sude, u spisima predmeta postoji brdo materijala i dokaza tužilaštva, ali nijedan ne dokazuje da je Šarić počinio krivično delo. Evo, svi oni sede u sudnici i traže da sagledate pravo stanje i donesete presudu po zakonu - istakao je Lazarević.

Pozivajući se, kako je naglasio, na lažne iskaze svedoka saradnika Nebojše Joksovića Jokse (47), Lazarević je naveo da bi tužilac "možda i uspeo da dokaže nakaradnu optužnicu da se u sudnici nije pojavio Darko Šarić“.

- Darko je u sudnici rekao: "Nemojte verovati mojim izgovorenim rečima, već pismenim dokazima koje ćemo vam dostaviti ja i moji branioci" - rekao je Šarićev advokat.

Lazarević je dodao da tužilac nema "ni milimetar dokaza“ protiv Darka Šarića i da je čitava optužnica zasnovana na lažnom svedočenju svedoka saradnika Nebojše Joksovića Jokse, kome je tužilaštvo poklonilo više od sedam miliona evra oduzetih od Darka Šarića. 

- Dokazali smo da je Joksović lažno teretio Darka Šarića zarad dobijanja višemilionske koristi i ukidanja pritvora. Sve njegove laži su dokazane na sudu - naveo je Lazarević.

On je dodao da se zamenik tužioca Saša Ivanić 2010. tajno sastao sa Rodoljubom Milovićem, bivšim načelnikom UKP-a, i sada pokojnim Draganom Dudićem Fricom iz Kotora kako bi ubedili Frica da postane svedok saradnik protiv Šarića.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading