VELIKI BENTLI PRIZNAO: Gubimo kupce zbog Poršea i Tesle

Autor: b92.net

Razonoda

23.12.2018

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanski premijum proizvođač Bentli nalazi se u nepovoljnoj situaciji – pokušava da udovolji trandicionalnim kupcima, a da istovremeno ne izgubi pažnju novih.

RepublikaFoto: pixabay.com
Zbog električnih automobila moraće da se prilagođavaju

U Bentliju su procenili da postoji oko 40 odsto bogatih koji nisu zainteresovani za njihova vozila, a razlog su električni automobili.

Foto: Tesla Motors
Tesla Model 3

Oni se pre okreću kupovini Poršea i Tesli, pa se u Bentliju nadaju da će ih privući kada izbace na tržište svoj prvi EV model. Međutim, u Bentleiju planiraju da se uključe u sve popularniji segment tek u periodu od 5-10 godina.

Razlog je jednostavan, u Bentliju smatraju da bi današnja tehnologija baterija limitirala autonomiju i performansi njihovih automobila.

Iako popularnost Tesle Modela X i dobre kritike koje su dobili nedavno predstavljeni Rivian F1T kamionet i R1S SUV pokazuju da je moguće da veliki autombili imaju solidnu autonomiju, u Bentliju ipak smatraju da domet od 475 km nije dovoljan, već ciljaju najmanje 650.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading