AMBICIOZNO: Porše udvostručio proizvodne planove za električni model Tajkan

Autor: autoblog.rs/autonet.hr

Razonoda

28.01.2019

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Porše još uvek nije predstavio konačnu produkcijsku verziju svog prvog električnog modela Tajkana, a već je doneo odluku o udvostručenju prvobitno planiranih proizvodnih brojki.

RepublikaFoto: Porsche newsroom
Mogući izgled Porešovog Tajkana

Tačnije, prvo je nemački "Automobilwoche" javio, a kasnije Porše i zvanično potvrdio da je doneo odluku o godišnjoj proizvodnji za 40.000 primeraka Tajkana, a prvobitno je planirano 20.000 jedinica.

Foto: pixabay.com

Takođe, iz Poršea su rekli i da su već ranije bili spremni za povećanje proizvodnje i da se samo čekala odluka rukovodstva. Drugim rečima, Porše ima osigurane kapacitete, ljude, delove i sl. samo je na rukovodstvu da proceni potražnju i mogućnosti prodaje ovog automobila.

Ranije su iz Štutgarta saopštili da su prve reakcije na Tajkan bile neverovatno pozitivne, a čini se da je procena takva da upućuje na potrebu udvostručenja proizvodnih planova. Šef američkog Poršea Klaus Celmer je rekao da u SAD-u veliki broj narudžbina za Tajkan dolazi od trenutnih vlasnika Teslinih automobila, a navodno je slično i na drugim tržištima.

Zvanične potvrde za sada još uvek nema, ali Tajkan bi, kada stigne na tržište, trebalo da bude dostupan u tri verzije - Tajkan, Tajkan 4S i Tajkan Turbo. Takođe, podržavaće sistem brzog punjenja (800 V) što što će navodno omogućiti punjenje baterija za oko 400 km autonomije za manje od 20 minuta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading