FOTO: Stigao je Reno Klio 5

Autor: b92.net

Razonoda

29.01.2019

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuski proizvođač objavio je fotografije spoljašnjosti i prve tehničke detalje nove, pete generacije trenutno najprodavanijeg potkompaktnog automobila u Evropi.

RepublikaFoto: Renault Media
Novi Reno Klio 5

Reno je predstavio novi Klio, čime je dodatno pojačao konkurenciju u jednom od najvažnijih automobilskih segmenata na evropskom tržištu. Klio 5 suprotstaviće se rivalima kao što su Polo ili Ford Fiesta, koji su proteklih godina takođe imali smenu generacija.

Kada je u ponedeljak objavio fotografije enterijera novog Klia, Reno nam je sada omogućio da se upoznamo sa dizajnom spoljašnjosti ovog automobila. Već na prvi pogled, uočavaju se tipični stilski detalji, karakteristični za najnoviju generaciju modela francuskog proizvođača, uključujući prepoznatljiva dnevna LED svetla u obliku slova “C”.

RepublikaFoto: Renault Media

Prednji deo vozila izgleda agresivnije u odnosu na prethodnika zahvaljujući naborima na haubi i većim otvorima za vazduh na braniku. Pozadi automobil izgleda šire nego pre zahvaljujući, između ostalog, povišenoj gornjoj ivici branika i nešto širim stop svetlima, ali i manjoj visini vozila.

Reno navodi da je Klio 5 za 14 mm kraći od, još uvek aktuelne, “četvorke” i da je niži za 30 mm, čime je unapređena aerodinamika vozila. Uprkos nešto manjoj dužini i visini, zahvaljujući novoj CMF-B mehaničkoj platformi prostor u unutrašnjosti automobila dobro je iskorišćen, pa putnici imaju više mesta u kabini.

RepublikaFoto: Renault Media

Osim toga, za 26 litara je povećana zapremina prtljažnika, pa je sada za odlaganje stvari u gepeku na raspolaganju 391 litar. Reno će kupcima ponuditi i novi sportski paket opreme RS Line, koji menja dosadašnji GT-Line. Karakterišu ga sportski kozmetički dodaci na karoseriji, drugačija maska hladnjaka i nove 17 inčne alu felne.

Novi Klio biće dostupan u 10 boja spoljašnjosti, uključujući nove - Valensija Oranž i Seladon Blu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading