TOJOTA SE SPREMA ZA BUDUĆNOST: Električni automobil je samo pitanje vremena

Autor: b92.net

Razonoda

03.02.2019

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Japanski gigant Tojota napravio je korak ka električnoj budućnosti. Nije pitanje da li će, već kada će, predstaviti svoje potpuno električne modele.

RepublikaFoto: pixabay.com
Tojota je pokrenula saradnju sa Panasonikom u cilju razvoja i proizvodnje EV baterija visokog kapaciteta

To je otkrio je izvršni direktor "Elektrifikacije Amerike" Đovani Palaco koji je na prošlom sajmu automobila u Los Anđelesu pokazao listu novih EV vozila koja se očekuju u naredne četiri godine, a tu se nalazio i misteriozni Tojota EV u kategoriji za 2021.

Foto: pixabay.com

Iako iz kompanije ćute kao zaliveni, promene u industriji pričaju jasno i glasno. Pre svega, Tojota je pokrenula saradnju sa Panasonikom u cilju razvoja i proizvodnje EV baterija visokog kapaciteta.

Stručnjaci smatraju da će saradnja Tojote i Panasonika ubrzati napredak ka pristupačnim električnim automobilima u budućnosti. Oni koji su bolje upoznati u planove Tojote, podsećaju da je kompanija osnovala Tojota ZEV fabriku za razvoj električnih automobila.

Insajderi tvrde da u Tojoti imaju plan da početkom naredne decenije plasiraju na tržište više od 10 EV modela. Početna tačka biće najveće tržište Kina, potom će uslediti Japan, Indija, Evropa i na kraju SAD.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading