NEMAČKI TIM SNOVA: BMW i Daimler udružili snage na razvoju autonomnog upravljanja

Autor: autoblog.rs/autonet.hr

Razonoda

12.03.2019

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemački automobilski divovi BMW i Daimler su zvanično potvrdili da će zajednički raditi na razvoju sistema autonomnog upravljanja. Konkretnije, ova dva proizvođača će raditi na sistemima trećeg i četvrtog nivoa autonomne vožnje, kao i samostalnog parkiranja vozila.

RepublikaFoto: pixabay.com
U BMW-u i Daimleru planiraju da sisteme trećeg nivoa komercijalizuju do 2021.

Saradnja će doprineti smanjenju troškove, većem kvalitetu konačnog proizvoda a ubrzaće dolazak ove tehnologije na tržište. U BMW-u i Daimleru planiraju da sisteme trećeg nivoa komercijalizuju do 2021.

Foto: Printskrin: Facebook.com/Mercedes-Benz
Daimler je vlasnik Mercedesa

Sistemi četvrte generacije bi u modelima ovih proizvođača trebalo da se nađu do 2025.

Dalje, BMW i Daimler žele da razviju sistem koji će postati industrijski standard i da podstaknu države da stvore jedinstveni pravni okvir za primenu ove tehnologije. Takođe, ova saradnja bi lako mogla da bude proširena s novim partnerima što će samo ojačati nastojanja BMW-a i Daimlera.

BMW i Daimler su nedavno potvrdili saradnju na nekoliko drugih projekata tzv. buduće mobilnosti. Krajem prošle godine su se pojavile i glasine da bi ova dva proizvođača uskoro mogla da počnu sa zajedničkim razvojem i proizvodnjom delova i sl.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading