ULAŽU U EKO BUDUĆNOST: Hrvati dobijaju subvencije od 2.695 do 10.780 evra za kupovinu novog električnog automobila

Autor: vrelegume.rs

Razonoda

26.03.2019

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Hrvatskoj je zbog velikog interesovanja, fond za novi krug subvencija za kupovinu električnih vozila povećan na 2.290.000 evra.

RepublikaFoto: Nissan Newsroom
Nisan Lif

Građani kojima će “Fond za zaštitu okoliša” (FZOEU) odobrtiti subvencije za kupovinu električnih vozila će imati godinu dana da kupe novo vozilo. Prošle godine je taj rok bio šest meseci. Međutim, iz FZOEU smatraju da je taj rok bio previše kratak.

Foto: Renault Media

Zbog toga je odlučeno da rok u drugoj rundi subvencija bude produžen. Takođe, za subvencije se fizička lica mogu prijavljivati od 3. aprila. Povećan je i ukupan fond za subvencije sa prošlogodišnjih 1.617.000 na 2.290.000 evra. Iznos subvencija je međutim, ostao isti.

Dakle, Hrvati kojima budu odobrene subvencije, za kupovinu električnog automobila od FZOEU dobijaju po 10.780 evra. Oni koju kupuju plug-in hibrid dobijaju po 5.390 evra, a kupci električnih skutera i sličnih vozila dobijaju po 2.695 evra. Oni koji žele da kupe električni bicikl od ovog fonda će dobiti po 270 evra.

Da li smatrate da su i Srbima potrebene iste subvencije?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading