FEBRUAR JE MESEC TESLE: Model 3 je najprodavaniji električni automobil u Evropi

Autor: autoblog.rs

Razonoda

27.03.2019

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Po podacima koje je objavio "Jato Dynamics", najprodavaniji električni automobil u Evropi je tokom prošlog meseca bio Teslin Model 3.

RepublikaFoto: Tesla Motors
Tesla Model 3

To je bio i prvi puni mesec prodaje za ovaj automobil, budući da je evropska prodaja Modela 3 zvanično startovala krajem januara. Ukratko, Model 3 je u februaru na evropskom tržištu prodat u 3.657 primeraka, dok je na drugom mestu bio Reno Zoi sa 2.884 primerka. Zatim slede Nisan Lif, BMW i3, Hjundai Kona Elektrik...

Foto: Tesla Motors

U februaru je u Evropi inače prodato 1,14 miliona novih automobila, što je pad od 1,3 odsto u poređenju sa februarom 2018. Prodaja električnih automobila međutim raste pa je u februaru 2019. u Evropi kupce našlo 20.000 električnih automobila (rast od čak 92 odsto u poređenju sa istim mesecom prošle godine). Ovde se kao primer opet navodi Norveška gde je prošlog meseca 40 odsto svih novih automobila bilo sa elektropogonom.

Što se tiče najprodavanijih automobila u Evropi, na prvom mestu je i prošlog meseca bio Folksvagenov Golf (prodat u 31.769 primeraka), a slede ga Reno Klio (26.062) i Polo (22.610).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading