STIŽE KRAJEM MESECA: Ferari sprema novi hibridni super automobil!

Autor: vrelegume.rs

Razonoda

10.05.2019

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Taj model će u gami italijanskoj proizvođača biti baziran iznad modela 812 Superfast.

RepublikaFoto: pixabay.com
Novi model neće biti zamena za model 488

Zvaničnici italijanskog proizvođača automobila, kompanije Ferari, su nedavno održali sastanak na kome se uglavnom govorilo o rezultatima poslovanja nakon prvog kvartala 2019. godine.

Međutim, pored toga, Luis Kamilieri, izvršni direkor kompanije iz Maranela, dotakao se i teme novog hibridnog super automobila tog brenda. Novi automobil sa električnom asistencijom će zvanično biti predstavljen krajem meseca u Maranelu. “Biće to hibrid sa performansama pravog super automobila i prelepim dizajnom”, naveo je Kamilieri.

Prilikom odgovaranja na pitanja analitičara, Kamilieri je naveo i da će taj model u gami kompanije biti pozicioniran iznad modela 812 Superfast. “On neće biti zamena za model 488”, naveo je on. Kamilieri je još dodao i da će novi model imati novu HMI (Human-Machine Interface) tehnologiju.

RepublikaFoto: pixabay.com

Međutim, test vozila koja su ranije uslikana pokazuju da hibridni model izgleda gotovo identično kao model 488. Jedna od mogućnosti jeste da Ferrari sjajno čuva tajnu o izgledu novog vozila. Druga mogućnost je da je reč o modelu koji se neće drastično razlikovati od 488, bar po pitanju dizajna.

Izveštaji sugerišu da bi taj model mogao razvijati preko 711 konjskih snaga (530 kW). Navodi se i da će prvi modeli kupcima biti dostavljeni početkom 2020. godine.

Kamilieri je pored ovoga izneo i zanimljiv detalj o saradnji njegove kompanije sa kompanijom Maserati. Naime, Maserati neće obnoviti ugovor o saradnji sa proizvođačem iz Maranela. Kamalieri procenjuje da će poslednji Maserati sa Ferrari agregatom stići na tržište 2021. ili 2022. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading