POPUSTILI PRED ZAHTEVIMA: Folkvagen se dogovorio sa sindikatima, šta to znači za Dukati?

Autor: autoblog.rs/moto-berza.com

Razonoda

17.05.2019

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U utorak je Folksvagen grupa potpisala značajn dogovor sa svojim sindikatom, čime će nemački gigant započeti novi plan restrukturiranja. Jedna od glavnih stavki tog novog plana je namera kompanije da u Donjoj Saksoniji napravi novu fabriku baterija za električna vozila, vrednu 1 milijardu evra.

RepublikaFoto: pixabay.com
Spekuliše se da bi Dukati mogao da bude prodat

Izvršni direktor kompanije, Herbert Dajs, želi da smanji samu Grupu, ali se sindikati tome protive, jer bi takav potez smanjio i broj radnih mesta.

Kako je Folksvagen obećao otvaranje novih radnih mesta preko pomenute fabrike, sindikati su postali otvoreniji za ideju da se Folksvagen reši nekih delova grupe. Takav potez bi mogao da ima značajne implikacije. Kako navodi Rojters, jeda od prvih poteza biće prodaja kompanije "MAN Energy Solutions", koja proizvodi dizel agregate za brodove i elektrane. A šta sve to znači za moto industriju?

RepublikaFoto: Volkswagen Media
Herbert Dajs

Poznavaoci prilika i te kako znaju da je italijanski brend nekoliko puta nuđen na prodaju, ali su sindikati nekoliko puta blokirali taj potez. Međutim, usled nedavnih događaja, moguće je očekivati da se sindikati više ne mešaju u taj proces.

Dukati je prodajno odlično započeo godinu, ali ostaje pitanje koliko je Folksvagen posvećen moto brendu. Prema Rojtersu, konkretne korake bi mogli da očekujemo kasnije ove godine. Hoće li se zaista Folksvagen odlučiti da proda brend iz Borgo Panigalea, ostaje da se vidi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading