BATERIJE NISU PROBLEM: Nisan tvrdi da će ovaj deo imati duži vek od samog automobila

Autor: b92.net

Razonoda

01.06.2019

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nisan je saopštio da će pogonske baterije aktuelnog modela Lif imati životni vek od oko 22 godine.

RepublikaFoto: Nissan Newsroom
Nisan Lif

Prema rečima direktora u kompaniji Reno-Nisan, Fransiska Karance, baterije koje koristi ovaj električni automobil nadživeće samo vozilo za 10-12 godina, piše Automotive News Europe.

Foto: Nissan Newsroom

Zato će nakon predviđenog životnog veka modela Lif, Nisan preuzeti polovne baterije kako bi se i dalje koristile. Japanski proizvođač uključen je u brojne projekte koji predviđaju upotrebu novih, ali i polovnih baterija iz električnih automobila u različite svrhe.

Tako je za potrebe skladištenja električne energije na stadionu “Johan Krojf arena” u Amsterdamu upotrebljeno 148 kompleta baterija, među kojima su bile i one koje su korišćene u automobilima na struju.

Nisan radi na više projekata kako bi se električna energija iz mreže skladištila u automobilskim baterijama, da bi se kasnije, po potrebi, vraćala u električnu mrežu u periodu kada se auto ne koristi. Na taj način bi vlasnici automobila na struju imali dodatnu zaradu od svog vozila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading