ULAŽU U BUDUĆNOST: BMW i Jaguar Lend Rover sarađuju na razvoju električnih pogonskih sistema

Autor: autoblog.rs

Razonoda

08.06.2019

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompanije Jaguar Lend Rover (JLR) i BMW su saopštile da će sarađivati na razvoju sledeće generacije tehnologija za električna i plag-in hibrid vozila.

RepublikaFoto: pixabay.com
Sve je više sličnih saradnji u automobilskoj industriji

Dve kompanije će zajednički razvijati električne pogonske sisteme, pri čemu je cilj značajno smanjiti troškova razvoja.

Foto: jaguar.com
Jaguar E-pejs

Ovo novo partnerstvo je još jedno u nizu sličnih koje su trenutno u toku među različitim proizvođačima a tiču se električnih vozila. Tako je nedavno Ford najavio inevsticiju od 500 miliona dolara u EV start-ap Rivian. JLR i BMW za sada nisu saopštili kada će se pojaviti prvi rezultati njhove nove saradnje, ali se nezvanično procenjuje da će to biti kroz tri ili četiri godine.

Saradnja podrazumeva zajedničke investicije u istraživanje i razvoj, ali će konačni proizvodi zadržati specifične karakteristike neophodne za svakog od ovih proizvođača. Finansijski detalji ovog partnerstva za sada nisu objavljeni.

Ovo inače neće biti prva veza Jaguar Lend Rovera i BMW-a. Bavarci su naime 1994. godine kupili Lend Rover, ali su ga već šest godina kasnije prodali američkom Fordu (a koji ga je 2008. prodao indijskom Tata Motorsu).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading