A TEK SU POČELI DA GA PRODAJU: Audi već povlači svoj električni SUV zbog mogućeg rizika od požara

Autor: b92.net

Razonoda

11.06.2019

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Audijeva električna ofanziva u SAD nakratko je zaustavljena zbog poziva 1.644 primerka modela E-Tron na vanredni servis.

RepublikaFoto: Audi media
Audi E-Tron

Tek što je počela prodaja električnog Audija E-Tron na američkom tržištu, nemački proizvođač bio je prinuđen da pripremeno obustavi isporuke vozila kupcima, a vlasnici koji su već došli u posed ovog automobila dobiće poziv za vanredni servis.

Foto: Audi media
Otkrivanje E-Trona

Kako je saopštio proizvođač, na E-Tronu je otkriven problem koji može da uzrokuje požar na automobilu. Naime, utvrđeno je odeljak u kome su smeštene pogonske baterije na pojedinim vozilima možda nije dobro izolovan od vlage, koja je, u slučaju da prodre unutra, u stanju da izazove kratak spoj i paljenje baterija.

Audi nije do sada zabeležio nijedan incident u vezi sa ovim eventualnim nedostatkom na E-Tronu, ali će preventivno pregledati – i po potrebi popraviti – 1.644 vozila na tlu SAD, od čega je oko 540 već isporučeno vlasnicima, dok su preostali još na lageru dilera.

Opoziv dolazi u nezgodnom trenutku za nemačkog proizvođača koji je tek nedavno izbacio na tržište svoj prvi velikoserijski potpuno električni model. E-tron za pogon koristi dva asinhrona elektromotora, koji zajedno razvijaju 405 KS i 665 Nm obrtnog momenta. Motori se napajaju električnom energijom iz baterija kapaciteta 95 kWh.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading