ADVOKATI NEGIRAJU KRIVICU: Bivši inženjer Gugla optužen za krađu podataka za Uber

Autor: autoblog.rs/Tanjug

Razonoda

30.08.2019

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako prenosi Tanjug, bivši inženjer Gugla Entoni Levandovski optužen je za krađu tehnologije samovozećih automobila iz te kompanije, pre nego što se pridružio pokušajima kompanije Uber da se uključi u trku u razvijanju robotizovanih vozila.

RepublikaFoto: Tanjugt/AP
Navodno je hteo da pomogne Uberu da se uključi u industrijsku trku

Levandovski, pionir u razvijanju robotizovanih vozila, optužen je po 33 tačke optužnice za krađu industrijskih tajni. Njegovi advokati negiraju krivično delo, tvrdeći da se u optužbama ponavljaju navodi koji su rešeni u građanskom postupku.

Optužnica koju je podiglo američko Državno tužilaštvo u San Hozeu u Kaliforniji, deo je tužbe koju je 2017. godine podneo Vajamo, pionir u razvijanju samovozećih automobila koji je potekao iz Gugla.

Uber se saglasio da plati Vajamu 245 miliona dolara vansudskog poravnanja, ali je savezni sudija koji je vodio slučaj dao neuobičajenu preporuku da se otvori krivična istraga. Kompanija Uber smatra da je posedovanje tehnologije robotizovanih vozila ključno za njen opstanak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading