Bugatti traži podršku Volkswagena za razvoj četvoroseda

Autor: autorepublika.com

Razonoda

19.09.2019

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U razgovoru sa ANE, izvršni direktor Bugattija, Stefan Vinkelman, potvrdio je da postoji plan i za automobil sa četvoro vrata, ali da je to u ovom trenutku nedostupno. Razlog za tako nešto jeste nedostatak sredstava za razvoj takvog modela.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Stefan Vinkelman

- Bilo bi potrebno osigurati ogromnu svotu novca za razvoj četvoroseda - rekao je Vinkelman. On je dodao da bi takav automobil bio značajno drugačiji od Chirona, te da bi Bugatti morao da se detaljno posveti novom izazovu.

Inače, u poslednjih nekoliko meseci francuska marka je izuzetno aktivna. Nakon što su predstavili jedinstveni La Voiture Noire, potom Centodieci, na red je došao i kralj svih hiperautomobila – Chiron SuperSport 300+, odnosno prvi serijski automobil koji je probio ogranicu od 300 milja na čas.

Vinkelman je odbacio mogućnost o električnom hiperautomobilu, jer kako on kaže takav tip vozila će se godinama oslanjati na SUS agregate, makar i u hibridnoj postavci. Hibridizacija nije potpuno isključena, makar ne kada bi bila u upotrebi u nekom automobilu koji bi mogao da se koristi svakodnevno, rekao je Vinkelman.

Šef Bugattija dao je interesantnu izjavu o budućnosti luksuznih i sportskih marki u okviru Volkswagen grupacije. Naime, već neko vreme postoji glasina da su čelnici VW grupe spremni da prodaju Bugatti, Lamborghini i Bentley jer ih ne vide kao deo velikih planova u vezi sa elektrifikacijom.

Stefan Vinkelman, koji je nekada vodio i Lamborghini, ne slaže se da ne postoji prostor za ove brendove u okviru grupe. Šta više, njegov predlog je da se svi navedeni proizvođači “stave pod jedan kišobran”, odnosno ujedine.

- Tako nešto bilo bi potpuno jedinstveno u automobilskoj industriji - zaključio je Vinkelman.

Mada je činjenica da je Bentley prošle godine doživeo veliki pad prodaje i otišao u “debeo minus”, Lamborghini i Bugatti nemaju sličnih problema. Šta više, sveže predstavljeni Sian i Chiron SuperSport 300+ praktično su već rasprodati.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading