Ukoliko se upali ova lampica na kontrolnoj tabli, odmah zaustavite auto jer je vozilo u velikom problemu

Autor: Srbija danas, Republika

Razonoda

22.10.2019

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako vam tokom vožnje zasvetli crvena lampica sa simbolom kantice ulja, to ne znači samo da je pao pritisak ulja u motoru, nego i da trebate odmah zaustaviti auto i ugasiti ga.

RepublikaFoto: youtube.com/Kako to rade
Foto: Ilustracija

Ta lampica upozorenja ne znači da negde u bliskoj budućnosti trebate doliti ulje u motor, upozorava Volfgang Sigloš iz nemačke agencije za inspekciju vozila.

- To je raširena i opasna zabluda - naglašava. Upozorenje da je pritisak ulja pao znači da je auto možda pred velikim kvarom motora ili da se to već dogodilo.

Svako ko nastavi da vozi uprkos tom upozorenju, riskira katastrofalan kvar motora, ističe ovaj stručnjak.

RepublikaFoto: youtube.com/Tampatec
Ukoliko se upali ovaj signal trebalo bi odmah da zaustavite auto

Isti je slučaj i s još nekim crvenim ili žutim lampicama, poput one sa simbolom termometra koji upozorava na probleme s hlađenjem motora. Vozači tada trebaju zaustaviti auto i pokušati pronaći uzrok upozorenja. Pri tome im može pomoći priručnik , ili poziv mehaničaru, ili proizvođaču, a kada je to potrebno i vučnoj službi.

Uvek obratite pažnju na signale koje vam šalje kontrolna tabla kako bi ste sprečeli da vas vaš auto "izda" na sred puta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading