Sudbina Euro 3 i Euro 4 motora! Zabrana uvoza, ali ne i vožnje

Autor:

Razonoda

02.12.2019

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar zaštite životne sredine Srbije Goran Trivan izjavio je da građanima koji poseduju automobile sa evro 3 i evro 4 motorima niko neće oduzeti vozila i da će moći i dalje da ih koriste.

On je to rekao u Skupštini Srbije odgovarajući na pitanje poslanika Đorđa Vukadinovića u vezi sa zabranom uvoza automobila s nižim ekološkim standardima.

- Svi koji poseduju automobile sa evro 3 i evro 4 motorima mogu ih koristiti i nadalje. Ono o čemu se razgovara jeste samo da li ćemo u budućnosti dozvoliti da se ti automobili s naglašenim sagorevanjem uvoze i to je tema ne samo za Ministarstvo zaštite životne sredine već i za Ministarstvo trgovine i ostale koje se bave saobraćajem. Time ćemo se baviti početkom sledeće godine - objasnio je Trivan.

Moguću zabranu uvoza starijih automobila, sa motorima evro 3 i evro 4, najavio je nedavno i predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovarajući na pitanja o zagađenosti vazduha u srpskim gradovima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Bela

17.12.2019 06:33

Kada je zabrana uvoza Euro 3 motora zvanično stupila na snagu?